Измамник открадна пари на 89-годишен мъж, как бе заловен

10 Декември 2020 | 08:48
0 коментара
Общество

Измамник се представил за главен касиер от пощата и успял да открадне част от пенсията на 89-годишен мъж.

Минути след като взема пенсията си от пощата на столичната улица "Гео Милев", до Иван Делчев спира кола и мъж му обяснява, че са му дали по погрешка 50 лв. по-малко. Мъжът дал цялата си пенсия, за да бъде преброена. Минути по-късно осъзнал, че е станал жертва на  измама.

„Започнах да броя парите, дали са толкова, колкото получавам. Той като видя, че ми треперят ръцете и каза: „Дай бе, дай аз да ги преброя по-бързо”. Аз с цялата си наивност  му подадох пачката с пари, той взе да брои. Каза: „Тези са за тебе”. Подаде ми ги. Даде ми и петдесетачката, която стоеше на седалката, но като ми подаде парите, аз почувствах, че са по-малко. И той веднага тръгна”, разказва Иван Дечев.

Видеокамери са заснели как автомобил спира на улицата. В рамките на вчерашния ден мъжът, взел пенсията на 89-годишния Иван Делчев, е задържан, обяви в ефира на „Здравей, България” главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Той се беше укрил, но след проведени действия е установен и задържан. Той е рецидивист, многократно осъждан. Има осем присъди за измами и една за грабеж”, обясни Иванов.

Добавете Вашия коментар

TOP