Измамница спечели 120 000 лева от земеделски стопани

24 Март 2023 | 10:35
0 коментара
Криминално
Кюстендил
Измамница спечели 120 000 лева от земеделски стопани

Икономически полицаи са разкрили схема за измама на земеделски производители. Задържали са 54-годишна, получавала пари за неизвършени дейности. Вкарали са я в ареста за 72 часа. Измамницата е от Кюстендил. Спечелила от доверчиви стопани над 120 000 лева.

Работата на разследващите започнала по сигнал от земеделец в района на Пловдив. С намерение да разшири дейността си, се възползвал от услугите на кюстендилката да му съдейства при кандидатстване за получаване на средства по Европейската програма за развитие на селските райони. Под различен предлог – за изготвяне на документи, внасяне на такси и депозити, „консултантката“ му поискала 6500 лева, а забавянето на отпускането на субсидиите оправдавала с административни проблеми. Накрая престанала да вдига телефона си и станала неоткриваема за клиента.

След осъществените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснено, че по тази схема извършителката въвлякла в заблуда още няколко земеделски производители от цялата страна. Към момента са събрани доказателства за 7 потърпевши. Активната работа продължава за установяване на съпричастността ѝ и към други подобни случаи.

Добавете Вашия коментар

TOP