Изключително емоционална седмица изпратиха отборите на БК Политехника Дупница

22 Април 2024 | 10:39
0 коментара
Спорт
Кюстендил
Изключително емоционална седмица изпратиха отборите на БК Политехника Дупница

Изключително емоционална седмица изпратиха отборите на БК Политехника Дупница.

Откъм емоции и обрати най-драматичен бе мачът на мъжкия А-отбор, който изравни плейофната серия срещу Фаб файв в ¼-финалите на Българска баскетболна лига, А група Запад. Двубоят в Спортната зала в Дупница завърши с победа за домакините със 73:72 след продължение.

Срещата премина до самия край кош за кош. Инфарктни бяха последните секунди на четвъртата част. В самия край Политехника отбеляза кош, за да поведе с 66:65. След отсъдено нарушение обаче и точно изпълнение от линията за наказателни удари Фаб файв изравни и мачът отиде в допълнителни 5 минути. Там отново драмата бе пълна до последната секунда, но в крайна сметка тимът от Дупница взе успеха с една точка разлика. По този начин Политехника изравни серията на 1-1 и трети мач ще определи кой да продължи към полуфиналите. За „лилавата лавина" най-резултатен бе Кристиян Георгиев с 26 точки. Димитър Генов добави 15 точки и 6 борби, а Мартин Петров завърши с 13 точки, 8 борби и 5 асистенции. За Фаб файв четирима баскетболисти отбелязаха двуцифрен брой точки. Камен Атанасов оформи дабъл-дабъл – 16 точки, 12 борби. Георги Митровски вкара 15 точки, а с по 10 приключиха Георги Христов и Ангел Пейчинов.

Женският отбор на Политехника Дупница пък стана вицешампион на Българската баскетболна лига. На финала Политехника Ж отстъпи с 45:59 от Феманоза и остана със сребърните медали. Мачът за титлата се игра пред пълни трибуни в столичната зала „Овергаз Арена". Агитката от Дупница създаде страхотна атмосфера по трибуните и със скандирания, тъпани и знамена не спря да подкрепя своя отбор. Самият мач бе доста напрегнат и равностоен, като си личеше силната амбиция за победа и у двата състава. Феманоза взе лека преднина в точките от самото начало, която дълго време запазваше. В третата четвърт с помощта и на публиката отборът на Политехника Ж стопи разликата и дори направи обрат. В крайна сметка обаче с много силна последна част Феманоза затвори мача в своя полза, а с това спечели и шампионската титла. На резултатна за дупничанки бе Елена Димова с 15 точки, добавяйки и 9 борби. Мария Делчева се отчете с 14 точки, 5 борби и 3 асистенции. От пейката Анна-Славина Славчева отбеляза 6 точки и хвана 3 борби под коша. За победителките Инна Рашова направи дабъл-дабъл – 14 точки и 16 борби. С 12 точки и 9 борби завърши Даниела Дерменджиева. Христина Горецова пък вкара 11 точки и хвана 4 борби.

Отново при мъжете Политехника Б загуби втория мач от ¼-финалната серия драматично с 87:89 от Микс Б в плейофите на ББЛ, Б група Запад. Двубоят бе изключително равностоен, но накрая победител излезе Микс, за да вкара серията в трети двубой. Симеон Симеонов бе най-резултатен за „лилавите" с 27 точки, добави и 6 борби. Боби Петров вкара 25 точки. С трипъл-дабъл избухна Омар Ел-Аюби (12 точки, 17 борби, 10 асистенции), но и това не бе достатъчно за успех. За съперника Илиян Варзоев отбеляза 22 точки. По 13 вкараха Александър Витанов и Денис Василев. А с по 11 се отличиха Иван Илиев и Никола Цветанов.

Политехника В пък отпадна на ¼-финал в първенството на ББЛ, В група Запад, след като загуби втория мач от серията с 67:75 от тима на Септември. В софийската зала „Овергаз Арена" септемврийци взеха преднина в първата четвърт и успяха да я запазят до края, за да си осигурят продължаване в следващата фаза. За Политехника В силно от пейката се включи Симеон Симеонов, който завърши с 21 точки и 9 борби. 14 точки добави Иван Соколов, а с 13 точки и 9 борби под коша се отчете Янислав Димитров, но това не бе достатъчно за успех. За Септември над всички бе Йоан Минков с 23 точки. Николай Деведжиев отбеляза 18 точки от скамейката, а с дабъл-дабъл се отличи Георги Велев – 15 точки и 13 борби.

12-годишните момчета на Политехника Дупница изиграха два мача от първенството на Зона Рила. В Спортния интернат в Благоевград момчетата на Павел Павлов отстъпиха с 12:47 от Велбъжд и от Рилски спортист 2 с 29:49.

Добавете Вашия коментар

TOP