Изказване на Радан Кънев вбеси Местан

12 Май 2015 | 15:02
0 коментара
Политика
Изказване на Радан Кънев вбеси Местан

В момента националната сигурност на България е под заплаха, както заради кризата в Украйна, така и заради атмосферата в Русия, тежките финансови проблеми в Гърция и заради проблемите със ситуацията в Турция, както и заради това, което се случи в Македония през последните дни. Там в момента се разпада цял политически модел и ние не знаем какво следва от това. Изказването на Лютви Местан ни тласка именно към този провален в Македония етнически модел, който позволява на корумпирани лидери да се бетонират в политиката. Това каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев във Велико Търново.

„България трябва да поддържа своята стабилност чрез изолиране на ДПС от властта и отслабване на хватката за малкия и средния бизнес. Местните избори трябва да направят този модел част и от местното управление на страната”, допълни Радан Кънев.

„Учуден съм от изказването на реформаторите във Велико Търново и според мен трудно може това да се определи като отговорна политическа позиция. ПФ и РБ не бива да се взимат на сериозно, защото не съзирам разлика между РБ и ПФ, когато става въпрос за етнорелигиозни отношения. На ПФ им се губи базова компетентност. Македония нямаше да има тези проблеми, които има сега, ако там се беше разгънал българският етнически модел. За мен е опасно да се говори и да се правят всякакви внушения за нарушаване на териториалната цялост на Македония. Ние искаме Македония да се развива като демократична държава, в която ще се гарантират правата на всички малцинства. Естествено, на преден план за нас е важно да следим случващото се с българското национално малцинство. Всякакви териториални промени на границите на Македония не са желани, а дори самото говорене може да има мракобесен ефект”, каза Местан. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP