Изграждат нов център за бездомни кучета край Благоевград

29 Ноември 2020 | 11:24
0 коментара
Бизнес

„Нов приют за бездомни животни към Фондация „Център Оскар и Лора-2019“ ще бъде изграден догодина в землището на благоевградското село Логодаж“ – съобщи за Радио Благоевград управителят на Фондацията Бойко Гренцке.

Преди 18 години, Бойко изгражда първия си Приют за бездомни животни, наречен „Център за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“- Благоевград. Мечтата му е да бъде изграден втори подобен Център, но вече към учредената миналата година едноименна фондация. В момента, в приюта край Зелен дол, се обгрижват около 80 кучета, всичките са обезпаразитени, ваксинирани и нахранени.

За изграждането на новия приют Бойко Гренце разчита, както и досега, на добрите хора, които не спират да му помагат.

„Благодарение на добрите хора вече имаме и автомобил, с който идвам всеки ден да обгрижвам животните. Колата я кара едно момче от приюта, което ми помага, когато той не може, идвам и с таксита. Правя всичко възможно, имам приятели, които ми помагат и за този ангажимент. Има хора, които ми помагат и в Центъра, това са бивши възпитаници на Дома за сираци, които ме познават, на тях им подсигурявам по 5 лева на час или два, в зависимост от работата. По този начин ги уча на хуманно отношение към животните“ – сподели Бойко Гренце.

Вторият център, който той мечтае за изгради, ще се намира в землището на благоевградското село Логодаж, където вече има закупен парцел. Предстои да бъдат изградени помещения за животните – клетки, навеси, ограда, сондаж за водопровод и помещения за майки с малки кученца.

Добавете Вашия коментар

TOP