Изграждат център за обучение на специализирани отряди край Мощанец

12 Юни 2019 | 12:48
0 коментара
Общество

Обучителният център предстои да бъде изграден в района на бившето строително поделение под село Мощанец.

Това съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов на провелата се днес пресконференция във връзка със старта на проект „Интегрирани действия за съвместна координация и преодоляване на рисковете от наводнения в трансграничния регион- Floodguard”.

"Той ще даде възможности за много бърза реакция по отношение на служителите на ОД "Пожарна безопасност и защита на населението“ да излизат по магистралата, да реагират при необходимост при ПТП и на всякакви видове рискове, които застрашават живота и здравето на населението", заяви Бисер Михайлов. 

Учебният център ще даде по-добра подготовка на нашите структури, каза и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. "Най-важното в подобни проекти е доброто взаимодействие. Няма как ако обласният управител не е на място и не създаде организация, тогава няма как да се получи. Центърът ще бъде оборудван като едно ново, модерно, иновативно училище с класни стаи, проподавателски състав и полигон за практически действия".

Стойността на проекта  възлиза на  4 482 887 евро, а продължителността на осъществяваните дейностите е 3 години. 

В проект Floodguard участват седем организации, като ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ е водещ бенефициент. Останалите партньорски организации са Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" – Пловдив, Басейнова дирекция "Западнобеломорски район" – Благоевград, Национален институт по метеорология и хидрология, Областна администрация Благоевград, Специален секретариат за водите на Министерство на околната среда и енергетиката – Гърция и Децентрализирана администрация на Македония-Тракия./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP