Изгонените футболисти начело с капитана Н. Бодуров товарят „Пирин“ със заплати за година напред

25 Ноември 2022 | 08:18
1 коментара
Спорт
Изгонените футболисти начело с капитана Н. Бодуров товарят  Пирин  със заплати за година напред

Изгонените футболисти от „Пирин“ начело с капитана Николай Бодуров товарят клуба със заплати за година напред. Ултиматум да получат договорените суми до края на договорите им, за да склонят на раздяла по взаимно съгласие, освен ветерана в ядрото на защитата са поставили Юлиян Попев и Станислав Костов, чиято кариера също тръгна от школата на орлетата, както и симитличанинът Китан Василев и кадърът на „Локомотив“ /Пд/ Емил Янчев. От „Дъбравска“ 1 са дали няколко дни за размисъл на петимата играчи с надеждата да променят позицията си и да не предизвикват допълнителни катаклизми в отбора, който заседна на дъното на класирането в Първа лига и с тяхно участие. По непотвърдена официално информация чистката е заръчана поименно от собственика Пол Белогур, а не е по настояване на наставника Христо Янев. Клубният бос беше заложил на дузпата Бодуров в комплект с Петър Занев още в средата на миналия месец след загубата в Коматево от „Ботев“ /Пд/, но впоследствие ги амнистира. След срамното отпадане от турнира за купата на България от аматьорския „Чавдар“ обаче е бил категоричен в решението си за освобождаването на въпросните петима и не смята да прави нов компромис. Жестокият инцидент от мача със смърфовете в края на октомври вероятно ще сложи край на състезателната кариера на П. Занев. Ако железният бранител потвърди намерението си да окачи бутонките на пирона, вероятно ще получи предложение да заеме овакантения от Светослав Дяков пост на технически директор в родния „Пирин“.

Тази зима се пече и един нежелан изходящ трансфер – на вратаря Янко Георгиев, който е в радара на новия силен човек в лагера на другия опашкар в елита „Спартак“ /Вн/ Димитър Димитров-Херо. В момента титулярният страж на зелено-белите лекува контузия, но прогнозите са, че ще бъде на линия за старта на подготовката след Нова година. В периода на отсъствието му шанса си под рамката грабна Максим Коваленко, което може да повлияе на решението на ветерана да се запъти към морската ни столица. Соколите вече посочиха изхода на Християн Христов и са в търсене на опция за пост №1. Приоритетната им цел е именно Я. Георгиев и едва при разминаване с него щели да се насочат към вариант от чужбина.

ТОНИ КИРИЛОВ в.Струма

Добавени коментари

Иван публикува:
25 Ноември 2022 | 18:06
Жъчките застават зад Илку Камбитов. Ще командват общината от Бело поле. Жъчките го контролират на Илку Камбитов и показват некакви записи и снимки. В градо е заврело от компромати срещу Илку.

Добавете Вашия коментар

TOP