Издирват Андон Янев-Прицела, заплашил с пушка охранители в бар в Сандански

13 Ноември 2023 | 08:37
0 коментара
Криминално
Благоевград
Издирват Андон Янев-Прицела, заплашил с пушка охранители в бар в Сандански

Криминално проявеният санданчанин Андон Янев, с прякор Прицела, който преди два месеца излезе от затвора, нахлу с пушка-помпа в нощния клуб на  хотел  в Сандански, ядосан на охраната, че не е бил пуснат в заведението, защото бил облечен с анцуг и маратонки, пише „Струма“.  

Охранителите се мотивирали с наложен от работодателя им дрескод за посетителите – без спортно облекло, шапки и пр. Затова учтиво обяснили на Дончо, че ако иска да влезе, трябва да е облечен подходящо.

Мъжът бил със съпругата си Анастасия и сина им Андон-младши, които за разлика от него получили разрешение да влязат в бара, защото облеклото им било подходящо.


Афектиран от ситуацията, Дончо-старши си тръгнал от хотела, но след броени минути се върнал с пушка-помпа в ръка. Според свидетели той насочил оръжието първо срещу охраната, която не посмяла да го спре, след това и към персонала. В този момент настъпила суматоха и всеки започнал да се спасява както намери за добре. Клиентите на заведението налягали по пода, разказва очевидец, а някой успял да подаде сигнал на телефон 112. На място за минути пристигнал дежурният полицейски екип, който сварил в нощния бар съпругата Анастасия и сина, които са задържани със заповед до 24 часа.

 

Андон Янев-Прицела обаче бил изчезнал и днес издирването му продължаваше все още до редакционното приключване на броя. Пред къщата му в кв. „Смилово” има постоянна полицейска охрана и жандармерия, но от мъжа нямаше и следа.

Нощният клуб в хотела е отдаден под наем на бизнесмена Слави Парапанов, който стопанисва и „Модо бар” в центъра на Сандански. Преди той да поеме обекта, наемател бе ресторантьорът Генко Георгиев. Договорът му обаче бе прекратен от собствениците на хотела поради нарушаване на обществения ред и спокойствие на живущите в квартала, който заради заможните си обитатели е известен като санданския „Ориндж каунти”.

За издирвания Андон Янев в Сандански е известно, че анцугът и маратонките са предпочитаното му облекло, обикновено те са скъпи и на престижни марки. В момента мъжът се води безработен. Къщата, в която живее Дончо, се намира в съседство с къщата на бившия началник на ПУ в Сандански Костадин Бакърджиев и на трийсетина метра от тази на началника на полицията Васил Трендафилов. По случая е образувано досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP