Издигане на националния флаг, полагане на венци и цветя и концерт на Ансамбъл Пирин-част от честванията в Благоевград за 3 март

28 Февруари 2024 | 17:05
0 коментара
Култура
Благоевград
Издигане на националния флаг, полагане на венци и цветя и концерт на Ансамбъл Пирин-част от честванията в Благоевград за 3 март

С редица тържествени мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 146 години от Освобождението на България.

Началото на програма ще бъде поставено на 3-ти март в 09.30 часа с ритуал по полагане на цветя пред паметната плоча в градинката при централния вход на стадион „Христо Ботев“ - мястото, на което горноджумайци посрещат войските на IV Мариуполски полк, начело с майор Иван Павлович Орлински.

Честванията ще продължат с празнично шествие по улица „Трети март“, което ще стигне до площад „Македония“. Там в 10.00 часа ще бъде издигнат националният флаг на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве и благоденствие на българския народ, след което ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев.

С участие в празненствата ще се включат и 3-то бригадно командване - Благоевград, Представителен духов оркестър на Сухопътни войски на Република България и РК „Традиция“.

По повод националния празник Ансамбъл „Пирин“ ще отправят своя поздрав към жители и гости на Благоевград с концерт-спектакъл  „….И за свобода…“, който ще започне от 11.00 часа на пл. „Македония“.

От 12.00 часа пред Регионален исторически музей ще се проведе и урок по родолюбие, по време на който всеки може да се запознае с факти от българската история.

 

Община Благоевград кани жители и гости да се включат в тържественото отбелязване на 146 години от Освобождението на България!

Добавете Вашия коментар

TOP