Изчистиха депото за отпадъци под АМ "Струма", горяло преди една година

02 Ноември 2020 | 15:48
0 коментара
Общество

Теренът при горялото депо с отпадъци под АМ "Струма" при Дупница, където пожарът в средата на август миналата година повреди сериозно виадукта на магистралата, вече е почистен, казаха от РИОСВ и общината. Почистени са над 5 хил. куб. метра отпадъци.

Повече от година огромните купове с около 5,5 хил. куб. метра отпадъци не се чистеха. Общината и фирмата собственик на депото „Феникс – Дупница“ имат съдебни спорове за това чии са отпадъците и не започваха почистване.

През август т.г. компанията "Тева" и "Балканфарма"-Дупница започнаха почистване, като отпадъците – които са основно от фармацевтичното производство на завода на компанията в града, се транспортираха до депото в Костинброд, а дружеството го финансира.

Почистване прави и общината, каза говорителят на местната власт Христо Апостолов, цитиран от БНР.

"Това количество, което трябваше да се изчисти, е изчистено отвсякъде", посочи той.

При пожара под виадукта бяха повредени 13 колони, два еркера и 3 от гредите, а възстановяването им струва около 1,8 мил. лева. Веднага след пожара АПИ почисти под магистралата, но огромната част отпадъци в непосредствена близост остана повече от година. Сега е останала малка част, които ще бъде допочистена.

Добавете Вашия коментар

TOP