Изборният ден в Благоевград приключи при изключително ниска избирателна активност

27 Юни 2021 | 20:48
3 коментара
Политика

Изборният ден в Благоевград приключи при изключително ниска избирателна активност, предаде репортер на Pirinsko.com

Това обяви на пресконференция зам. председателят на ОИК Йордан Симонски.
 
"Изборният ден за кмет на Благоевград приключи точно в 20 часа", коментира той и допълни, че подобна вялост и неглижираност не е виждал никога досега.
 
"Към 20 часа за избори на кмет гласуваха малко над 27 % , което пък прави малко над 18 000 човека", конкретизира Йордан Симонски.
 

По думите му, за Томов са гласували повечето от жителите на благоевградските села,както и по-възрастните от града. Илко Стоянов обира вота на по-младите хора, сочат проучванията.

На тези избори ромите нямаха активност, поради липса на стимули и присъствие на жандармерия в махалата. Въпреки това те казаха,че се притесняват от машините.

За първи път на местни избори нямаше нито жалби,нито сигнали за нарушения, което пак е рекорд, казаха от РИК.

С машинното гласуване не е имало и проблеми.   Десет минути след приключване на  изборния ден започнаха да се отчитат и първите секции. Служителите заявиха,че не са имали никакви бумащини за писане, всичко носят на флашка и предават отрязъците от машините.

Добавени коментари

Гражданин публикува:
27 Юни 2021 | 23:34
Само чичо Румен Томов той е скромен и добър човек
GERB публикува:
27 Юни 2021 | 22:38
ГЕРБ сме сила, ГЕРБ сме победа!!! Комунисти мръсни, НЕ НА СТРАХА! НАС НЕ НИ Е СТРАХ ОТ ВАС! НИЕ СМЕ СИЛНИ НИЕ СМЕ СМЕЛИ НИЕ СМЕ ГЕРБ! БЪЛГАРИЯ Е ГЕРБ! ГЕРБ Е МЕЧТА, ГЕРБ Е ЗВЕЗДА, ГЕРБ - НАШАТА СТРАНА!
нормално публикува:
27 Юни 2021 | 21:01
За кой бе Симонски? Кажи за кой да се гласува. Всички кандидати са хвани единия, удари другия. Или ше са някакви доказани некадърници, или ше са политически хамелеони, или ше обещават нереални неща, или ше са откровени неможачи. Толкова па не може да се намери един свестен човек в тоя град, който да изведе Благоевград от блатото.

Добавете Вашия коментар

TOP