Избори 2 в 1: За какво гласуват политиците

14 Ноември 2021 | 09:47
0 коментара
Политика
Избори 2 в 1: За какво гласуват политиците

Изборният ден в цялата страна започна точно в 07:00 ч. и ще завърши в 20:00 ч. Днес гласуваме за президент, вицепрезидент, както и за парламент. 

Някои от лидерите на основните политически сили у нас вече гласуваха.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни своя глас точно в 08:00 ч. в избирателна секция 48 в 25 ОУ „Д-р Петър Берон“ в район „Красно село“ в София.

"Гласувах за президентска институция, която дава сигурност и дава посока. Гласувах за промяна, която дава сигурност в семействата, стабилност в България, да има предвидимост. Гласувах за разумни решения и разумни хора и знаят как да овладеят COVID пандемията, да компенсираме доходите на хората, да знаят, че има държава зад тях и ги подкрепя с всичко, с което е възможно. Промяна, която ни дава сигурност и предвидимост", посочи Нинова. 

"Броенето на контролните разписки е гаранция, че машинното гласуване няма да бъде манипулирано. Това е и причината да го подкрепим", допълни тя.

Българските граждани заслужават европейски стандарт на живот, отговорни политици, знаещи и можещи политици - политици с държавническо мислене и поведение. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент, след като упражни правото си на вот.

Секционните комисии са задължени да подпомагат избирателите в упражняването на глас. Това се опитах да покажа на българските избиратели, че не е трудно да се гласува на машина. СИК би трябвало да им съдейства, когато пристигнат в секцията за гласуване, посочи той.

По думите му изборите определят държавните органи и затова от друга страна държавните органи би трябвало да гарантират честността на изборите и трябва да създадат възможност на всеки български гражданин да гласува така, както е гласувано в Изборния кодекс, където пише, че гласуването е задължително.

Той разкритикува и служебния кабинет по отношение на изборния процес. "За съжаление на тези избори видяхме, че този служебен кабинет не се справи с това и счупи доверието в честността на изборите и затова призовавам българските граждани да гласуват отговорно за политици с държавническо мислене и поведение.

17 минути преди 08:00 ч. пък гласува и почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, но запази мълчание пред медиите.

Ппредседателят на СДС и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР-София Румен Христов посочи, че е гласувал "за политическа формация, която знае и може да се справя с кризите".

Христов упражни правото си на глас в столичното 2 СОУ „Академик Емилиян Станев”.

"Надявам се, че тази здравна, инфлационна и политическа криза ще бъде овладяна от партии, които знаят как", добави Христов.

Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов посочи, че гласува с "огромно желание, за да произведем тласък напред за страната".

"Трябва да оставим на следващата генерация една държава с надежда и гордост. Призовавам всички наши съграждани да излязат да гласуват. Не трябва да позволяваме на опитите да се потисне избирателната активност да надделеят. Не можем да оставим други да решават за бъдещето на страната", заяви той след като упражни правото си на глас.

"Решаващо е да имаме правителство – заради COVID-кризата, инфлацията, енергийните цени. Има огромна надежда, просто трябва да започнем да работим. Пред България има огромна възможност. В рамките на 2-3 години можем да променим страната", добави Иванов.

Кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев пък призова българите да гласуват масово.

"Само по този начин в парламента ще влязат най-достойните. Нека да изберем най-добрия държавен глава. Този, който ще води България напред в следващите няколко години", каза той след като упражни правото си на глас.източник: Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP