Иванчева излиза на свобода срещу 10 000 лева

21 Юни 2021 | 13:00
0 коментара
Криминално

Десислава Иванчева излиза на свобода срещу 10 000 лева гаранция. Това реши Върховният касационен съд.

Бившата кметица на столичния район “Младост” до момента беше под домашен арест. Наложена ѝ е забрана да напуска страната.

Наскоро тя обяви, че е бременна.

Делото стига до Върховния касационен съд, защото от тях се оказаха недоволни и подсъдимите, признати за виновни, и прокуратурата, защото наказанията са намалени значително.

Апелативният спецсъд намали драстично присъдите по корупцинната афера в р-н „Младост“ през лятото миналата година.

Втората съдебна инстанция намали наказанието на бившата кметица от 20 на 8 г. затвор. На заместничката ѝ Биляна Петрова от 15 на 7 г., а на бившия районен кмет Петко Дюлгеров от 12 на 6 г. лишаване от свобода.

Тримата бяха задържани на 17 април 2018 г. Тогава Иванчева и Петрова бяха държани със заключени ръце в продължение на часове пред и във фоайето на спортното министерство в София. Заради показния им арест те подадоха жалби пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Според обвинението им двете са поискали подкуп от 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му придвижат преписка за проект в местността „Камбаните“.

Петко Дюлгеров пък бе обвинен за това, че е преговарял за размера на подкупа с бизнесмена. Разследващите обявиха още в началото на делото, че при арестите са открили 56 000 белязани евро в служебната кола на Иванчева и Петрова и още 14 000 белязани евро у Дюлгеров, които той взел като комисиона.

Добавете Вашия коментар

TOP