Иван Василев - "Джери", „Сокол-1911“: Взети са всички необходими мерки за спиране на лова на пернат дивеч

05 Януари 2017 | 07:10
0 коментара
Общество
Иван Василев - Джери,  Сокол-1911 : Взети са всички необходими мерки за спиране на лова на пернат дивеч

Взети са всички необходими мерки за спиране на лова на пернат дивеч. Това каза Иван Василев, председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол-1911“, по време на заседание на областната епизоотична комисия, съобщава „Фокус“.

Василев уточни, че още преди официалната заповед на министъра на земеделието и храните – Десислава Танева, за забрана на лова на пернат дивеч на територията на цялата страна, част от разрешителните на ловците от „Сокол-1911“ вече са били събрани. Василев каза, че по принцип ловците са изключително дисциплинирани в това отношение.

Според него обаче трябва да се вземат много сериозни мерки за кормораните, тъй като те са едни от основните преносители на птичия грип, а след като ги прогонват от Македония ежегодно, те идват по поречието на река „Струма“.

Той отбеляза, че дружеството разполага и с дивечовъдно стопанство, в което се отглеждат фазани, яребици и т.н., но всичко е затворено – фуражът е на отделно място и е затворен, а птиците нямат достъп навън. Иван Василев заяви, че каквото зависи от ловците ще бъде изпълнено на 100%.

Добавете Вашия коментар

TOP