Иван Гюров: Време е да спрат опитите за уронване престижа на община Разлог

09 Май 2022 | 12:07
45 коментара
Общество
Иван Гюров: Време е да спрат опитите за уронване престижа на община Разлог

По повод изнесената тенденциозно и едностранчиво, без да бъде потърсена официално информация от община Разлог за зловредно ползване на вода от коритото на река Язо за измиване на улици  и обществени зони в Разлог и съставните села, искам категорично да заявя, че така представена информацията цели само и единствено уронване доброто име на община Разлог. Това заяви Иван Гюров, зам.кмет на община Разлог.

Той направи и специално изявление по този повод, публикуваме го без редакция:

 
В публичното пространство бяха разпространени „факти“, които имат  за цел да бъде дискредитирано доброто име на управителите на две от ДЕЙСТВИТЕЛНО ДОБРЕ работещи  общински фирми, които с ефективна дейност и добро управление постигат забележителни финансови резултати и работят на печалба.
Категорично заявявам, че тези служители могат да служат само за пример за добра работа.
Факт е, че един град трябва да бъде добре почистен, осветен и приведен в добър вид за жителите и гостите.
Искам да акцентирам върху това, че на проведеното социологическо проучване сред жителите на община Разлог през последния месец бяха посочени, като добри примери и положителна насока на работа
  конкретно - почистването, сметоизвозването и осветлението на града, за което ние полагаме драстични усилия.
И управителите на тези общински фирми са именно хората, които са на първа линия, работят стриктно и отговорно за справяне с възложената им работа и с възникналите проблеми, а те са наистина сериозни.
Да, ползвана е вода от река Язо за извършване на дейности за измиване на улици и обществени места в  град Разлог, и  е факт, че не сме уредили взаимоотношенията  си с Басейнова дирекция, но аз с голямо нетърпение очаквам отговора на Басейнова дирекция:
Какъв точно е реда за черпене на вода?

Защото в констативния протокол, който бе издаден след проверката и подадения сигнал няма изрично описано нарушение. 
 Единствено констатация, че се ползва вода  от коритото на реката!!!

Ако сме допуснали пропуск,  нека ни бъдат дадени конкретни указания, кой точно законов ред и правна норма сме нарушили и гарантирам, че  ние ще се постараем да поправим това нещо, и изпълним стриктно всяка норма, която ни бъде зададена.

За сумата от 35 000лв два пъти годишно се извършва измиване на улици и обществени места в цялата община – седем села  и град Разлог. Ако някои, в това число и подалите“ сигнала“ има вариант за по-добра цена, нека я представи, да даде точни разчети, и с радост ще му дадем възможност да се справи.

Но в реалния момент наблюдаваме  действията на двама – трима общински съветника, които спекулират с фактура за 7 000лв, която за един месец не може да покрие реално само заплатите и горивото на колата, с която се мие, и това, че се опитват да натрупат политически дивидент от нещо, което ние считам, че се справяме изключително добре е техен проблем, и не трябва да го превръщат в общински.
Защото с техните действия се уронва престижа на общината, на хората живеещи тук, и на общинска администрация.

Това, че не могат да реализират собствения си потенциал, ако въобще имат такъв, не следва да прехвърлят собствения си негатив, върху общинска администрация, трупайки евтини политически дивиденти.

Напоследък все по осезаемо се усещат опитите за опорочаване работата на служители и експерти от  общинските фирми, предприятия, администрация и общински съвет.
Вменява им се вина затова, че полагат усилия!
Прави впечатление опитът на  определен кръг от хора, които целят да реализират собствени интереси, да го кажем по народному  „да се намърдат във властта“ , които умишлено уронват престижа и подценяват престижа на огромна група работещи хора в Разлог.
В подкрепа на това е ръста на туризма в Разлог, на хората, които са харесали града и района, като дестинация и са предпочели да почиват тук.
 

Ето и фактите:

Реализирани над 360 000 нощувки за минала година, в реална ситуация на пандемия, ограничения, и икономическа криза.
В направеното социологическо проучване се показва, че има над 10 % ръст от удовлетвореността на общинска администрация. Разликата е за последните три години. На фона на това, че на национално ниво се наблюдава драстичен спад на усещането за по-добро и качествено управление показва, че ние работим и хората в общинска администрация и работещите във всички общински фирми трябва да са горди с това, което правят.
Да, има и недостатъци. За това на последната оперативка с ръководителите на общинските предприятия беше акцентирано, че трябва да има една съпричастност към проблемите на хората.
Това е може би по-слаб момент в работата, но ние работим върху това.
Ще работим върху подобряване качеството на работа и компетентността на служителите. Ако е нужно ще проведем и допълнителни обучения, за да не се получават пропуски.
Искам категорично да подчертая, че детайлно ще бъдат проучени законовите норми и ако въобще има пропуск при ползване на вода от река Язо за миене на улици,  то не е направено с цел облагодетелстван, а в интерес на жителите на общината. Тук възниква и въпроса:
Ако не мием с вода от реката, с каква да мием? С минерална, или с питейна? Считаме, че най-чистият начин и най-добрия начин е да мием  с вода от реката!

Приемаме всякакви конструктивни критики, мнения, предложения, но не и зловредни атаки, които целят единствено да дискредитират доброто име на община Разлог. НЕ на администрацията, а на общината, като цяло!

Добавени коментари

Razlogenin публикува:
12 Май 2022 | 01:38
Преди доста години трябваше ми документ от стая номер (забравих)но там беше служба с госпожа с очила и псуваща повече от мен.та чукам и влизам по инерция и ме посреща Ново лице в нова обстановка.кой сте вие културно питам? Аз съм третият заместник кмет. От какъв зор момче? Ами г-н Татарски така е преценил. Е?как съм бил наивен и невинен.евала ми. При вас как а?
До уважаемия г-н. Гюров публикува:
12 Май 2022 | 00:39
Абе, господин Гюров, какво стана с проверката на КПКОМПИ, сега това ли е поредната хватка за отвличане на вниманието. Вие ли говорите за престиж? Има за какво, целия град ви благославя, повярвайте ми! Сигурно е много хубаво, на вашето място, не се съмнявам... коли, пари, къщи, тъщи... по две за лев. Не ви завиждам, повярвайте ми! Има неща, колкото и банално да звучи, които не се купуват с пари! Повечето са елементарни, те са непознати за вас и хората около вас думички като: ДОСТОЙНСТВО, ЧЕСТ, РОДОЛЮБИЕ! Вие сте готови за най-жълтите стотинки на далаверата да продадете собствената си майка и това го знаем всички. Какво се правите на страдалец сега, какво се правите на жертва?! Спестете си поредните излагации, досегашните са ви достатъчни!
Круше публикува:
10 Май 2022 | 14:17
Общинската миячка с Краси Кутин в 9 сабаееле миеше къщичките на Любен Татарски срещу хотел Аспен
Saint Anger публикува:
10 Май 2022 | 14:04
Не знам точно какъв е престижа на Община Разлог и в какво се изразява - схеми, преплетки между политическите сили, корупция и конфликт на интереси и както обикновено за хората няма нищо - само обещания и локуми, както винаги...Ако пък толкова държи на този престиж, г-н Гюров да води дела, срещу тези които го уронват, а не да се оправдава в някакви статии. Нещата са ясни - "оно се знае у селото, ама го нема у делото"...благодарение на полицейски и прокурорски чадър има само статии и нищо друго, макар че и това е основание РП-Разлог да се самосезира и да оправдае заплатите, които им плащаме в порядъка на 5000-6000-7000 лв на месец. И както е казано в статията тези служители на общината не са за пример, това са най-простите бушони в този град, които ви носят приходи, защото и за тях има нещо, но големият пай остава за вас и за саковете дето се разнасят по разни места, за да е всичко точно и спокойно...да се замислят и тези дето одобряват тия разходи, че накрая те ще го отнесат, затова има финансов директор и правен отдел, ама нали всички са в играта. Утехата е, че го правите за благото на жителите на Община Разлог това е ясно и общината цъфти с всяка изминала година...
йопе публикува:
10 Май 2022 | 08:48
разлог отдавна мина банско разликата е огромна не знам на каво се дължи но той се развива по много по правилен начин
банско публикува:
10 Май 2022 | 08:28
абе напишете нещо за банско и общината тук е страшно хората са възмутени
да публикува:
10 Май 2022 | 08:22
това не са журналисти,това са печалбари незнам дали някой им вярва
защо публикува:
10 Май 2022 | 08:00
защо не напише този сайт нещо за банско,сандански ,блг нима там всичко е по мед и масло или има друга причина за да се пренебрегват едните и омаскаряват другите???
читател публикува:
10 Май 2022 | 07:50
браво за отговора така трябва,дано спрът или поне се ограничат "сензационните заглавия" в пресата те не помагат на никой.
Хи-Хо Ха-Хо публикува:
10 Май 2022 | 05:28
В момента в Разлог гледайте сагата междузвездни войни. След като бяха унищожени джедайте сега империята отвръща на удара. Приятно гледане. Ще има още саир.
ицо публикува:
10 Май 2022 | 00:14
народа взе да разбира къде го подвеждат стъпка напред е това стига вече пешете глупости
дфз публикува:
09 Май 2022 | 23:57
нека да се провери па ти какви супсидии взимаш и дали плащаш на някой наем за имота всичко се знае скоро и за теб ще се пише,за пепи хаджиев говоря най голямата опозиция и анти разлог
павел публикува:
09 Май 2022 | 23:52
пешо запри да писуваш глупости стига хвърляй кал по всичко запри се
всс публикува:
09 Май 2022 | 23:43
преди избори е така всеки лъже след- избори всичко е наред,ама трябва и извинения за лъжите всичко се помни бриндо знай това
така е публикува:
09 Май 2022 | 23:39
трябва да спрът лъжите и всякакви глупости за натрупване на дивиденти и за всичко това някой трябва да плати
мечето бамзе публикува:
09 Май 2022 | 22:51
ако дойда аз пари няма, само заеми да знаете ама вие ще ги връщате сто про хахаха,язо ще източим,водолазите ще се прекфалифицират на алпинисти ще катерят стъпалата
колега публикува:
09 Май 2022 | 22:46
на теб ти стига злобата може и без пари да я раздаваш стига да има коментари и гледания ,срам си за журналята
бриндо публикува:
09 Май 2022 | 22:44
точно така стига глупости,вчера един самурай от блг си купил една кола за много пари ама нали плаща и нама коментари а тук ще плюем и лъжем докато почнат да плащат
ппп публикува:
09 Май 2022 | 22:38
па теб кой те натиска та звъниш ,бриндо разпознат си трябва да оправдаеш парите няма как трабва да плюеш
разлог публикува:
09 Май 2022 | 22:35
трябва някой да каже стига лъжи и клевети браво на смелостта и успех
П.П. публикува:
09 Май 2022 | 22:35
човека който говори за уронване на престижа на общината има бмв седмица чисто ново някъде за 200 000лв има бмв х3 за 100 000лв чисто ново и мини купър нов за 70 000лв. преди да стане кмет имаше шкода. Преди да стане кмет живееше със Мама във една къща след няколко мандата има три чисто нови коли две къщи на Баня една нова къща в Разлог и сега строй още една защото три са малко трябва да има четири докато е в общината си направи и цех за алкохол за престижа на общината не е толкова страшно но за собствения престиж доста се е погрижил
запознат публикува:
09 Май 2022 | 22:34
един смел човек срещу журналистическата мафия ,трудно ще е голям педал е той дано има резултат
жорж публикува:
09 Май 2022 | 22:17
време е някой да затвори устата на лъжците и рижисьорите на фалшивите новини а дано ноо много трудно
давай публикува:
09 Май 2022 | 22:09
това е правилно,браво не трябва всеки да пише непроверени и лъжливи неща
супер сте публикува:
09 Май 2022 | 22:04
така трябва но малко имат смелост да защитават правдата
браво публикува:
09 Май 2022 | 21:29
един свестен управник който защитава името на общината и града а тези дето негодуват винаги ще ги има
аман от боклуци публикува:
09 Май 2022 | 21:22
много злоба бре и май само един двама плюят като за цял отбор,а общината си има толкова задачи за вършене дано не обръща внимание на марковите глупости
Разлог публикува:
09 Май 2022 | 21:10
Джуров ще кажеш ли на тези хора от кьде пари да направиш всичко това като си на държавна заплата помияр мръсен.Каде са НАП ДАНС Прокуратура. Приккриването на престъпление ви прави сьочасници. ИДИОТИ.....
Питам!!! публикува:
09 Май 2022 | 21:07
Гюров, къде беше, когато стана проблем с Герчев, защо не го защити, защо не излезе с изявление...или тога потриваше доволно ръце.Но сега са засегнати твоите фирми и скочи да ги защитаваш.Дано хората си отворят очите, а не да им хвърляш прах, че работите за тях!
Аман от обяснения публикува:
09 Май 2022 | 21:01
Никой няма против за миенето, а затова, че общината плаща на частна фирма, която не харчи и стотинка за вода.Гюров, обясни на този народ с уронен престиж каква заплата трябва да получаваш, че да построиш фабрика за алкохол, хотели, къщи, да закупиш луксозни коли???
банска фукла публикува:
09 Май 2022 | 20:58
хе хе в банско миенето е за 50 хилки на месец бе пичове,тука всичко оревахте не ви е срам
разлоч публикува:
09 Май 2022 | 20:56
който се чувства боклук на сметището още има място за ревльовци,щом не ви харесва ми майна та ви бе неблагодарници
гражданин публикува:
09 Май 2022 | 20:54
добре че има такива като този господин да защитава общината от лъжи и прости обвинения
Разлог публикува:
09 Май 2022 | 20:44
Ааааа Гюров Гюров уникален боклук си ти рано или късно ще се наиграеш.....алчен гьз.
Къце публикува:
09 Май 2022 | 20:10
Е го честния политик признава че е окрал 35 000 за да мият улиците на Разлог и 7 села на общината на такива крадци сичко ще простиш
Селянин от Годлево публикува:
09 Май 2022 | 20:05
На 30г съм в Годлево миячка не е идвала
накол публикува:
09 Май 2022 | 19:25
Еи гуровия крадец,бандит мръсен ,два метра въже ти стига,алчен боклук мръсен !
Мехомия публикува:
09 Май 2022 | 17:32
Гюров какви заплати покриваш като работниците ги водиш на заплата в Депото за боклук водата е без пари от Язо ОБЯСНИ тия 35 000 за какво ги харчите къде потъват към фирмата на Атанас Стойчев респективно Петър Белчев и после към теб или ???? Общината не давате адекватно обяснение
Прост Разложенин публикува:
09 Май 2022 | 14:52
Мечоко е за ебане вместо да прати АДФИ на ревизия той се лези е лани само ВОДА са купили - окрали за 35 000 ама ние сме си виновни щом ги избираме или тия си се избират
Гърменов публикува:
09 Май 2022 | 14:46
Абе простак гламави сме че те траем над 10г ако не бехте пускали тия менте фактури секой чеше да мъчи никой не мрънка за миенето а за това че 35 000 изтичат по Язо некой седи долу до ДАП и ги зима КАЖИ тия 35 000 кой ги зима
Мехомиец публикува:
09 Май 2022 | 14:46
Странно, защо правото на отговор не се е ползвало от ВРИД Гърменов, а от Гюров? Наистина ли, оперативките се водят от Гюров, дори в присъствието на Гърменов ? Откога чакате Басейнова дирекция, от 12 години ли?
Кутиния публикува:
09 Май 2022 | 14:38
Гюров сам признаваш, че е факт че не сте уредили взаимоотношенията с Басейнова дирекция и не плащате нищо на тях ФАКТ са ФАЛШИВИ фактури съставени от Илия Благоев че е ЗАКУПИЛ вода за 35 000 лева които не се знае в чий ДЖОБ изчезват и пак викаш че си прав е ДЕБИЛ си ебати и говедото си
Амиго публикува:
09 Май 2022 | 14:31
Г- н Иван Гюров скрий се с жена ти окъцахте майка ти и брат ти от бой добре че дойде Жъчката да ги отевне тръгнал си за МОРАЛ да думаш
Хаджиев публикува:
09 Май 2022 | 13:37
Вие сте най-големият позор за общината! Е ,нема такива крадци като 3 Г (ГЕРЧЕВ, ГЮРОВ, ГЪРМЕНОВ) Отивай си
амиго публикува:
09 Май 2022 | 12:26
Най-добре да се махнеш от управата на Разлог за да не уронваш престижа.Най-големия крадец си ти!

Добавете Вашия коментар

TOP