Иван Димитров, ДБ: Никола Минчев е консенсусна фигура, която може да обедини партиите

10 Юли 2022 | 08:24
8 коментара
Политика
Иван Димитров, ДБ: Никола Минчев е консенсусна фигура, която може да обедини партиите

Срещу Никола Минчев няма възражения от нито една политическа сила, дори и от опозицията, въпреки че бе свален като председател на НС. Той е консенсусна фигура, която може да обедини. Ако сега не се сформира правителство ни предстоят минимум още три избора до края на следващата година. Това заяви за "Офанзива" по NOVA NEWS Иван Димитров от “Демократична България”.

 

Той заяви готовност ДБ да получи мандата за съставяне на правителство. "Категорични сме, че преди да реши на кого да връчи мандата трябва да направи още един кръг от консултации, за да може да е сигурен, че този, на който ще го даде, ще положи усилия. Ще започнем преговори с всички без каквито и да е било условия. Ще се отзовем на покана за преговори от БСП, ако те получат третия мандат, същото важи и за ИТН", коментира той. 

 

По думите му проблемите в коалицията са дошли от недобра комуникация между лидерите. "Нашите избиратели изключително трудно приемат, че сме в едно управление с БСП. Считаме, че най-голямата политическа сила трябва да излъчи премиер, а ние да водим преговори и да постигнем компромис. Невъзможни са преговори за ново управление с ГЕРБ и ДПС", подчерта Димитров. И допълни, че има рискове България да се превърне в нерегламентирана президентска република чрез служебните правителства. 

Добавени коментари

Джорето публикува:
11 Юли 2022 | 14:27
Абе Иванчо що се буташ да правиш Верка"Далаверка"Граховска за щеф на Басейнова дирекция?След Владо Димитров сега и Верчето,ще им дойде много в повече на хората.Ай седи мирен и гледай да оправиш твоите си бакий.
разлог публикува:
10 Юли 2022 | 23:26
тоя не знае и депутат как се пише ама е тръгнал сам да се хвали,първо оправи себе си после ако можеш и другите/силно се съмнявам/
razlog публикува:
10 Юли 2022 | 21:03
Всички коментари до сега идват от Бл-град .Пострумчани ги е яд че не могат да си намерят един свестен човек за депотат.А колкото до Иван той най активния и свестен депота досега от Разлог. Дано да има възможноста да направи и нещо добро за Разлог.
баба меца публикува:
10 Юли 2022 | 16:46
теб пък кой те натиска та звъниш,никои не го иска пък той се бута
мечето бамзе публикува:
10 Юли 2022 | 16:04
тоя пък се напъва и акъл да дава,тъпак та му и личи
Киро публикува:
10 Юли 2022 | 14:43
Айде мечо в Разлоч, ебати късмето извади с тоя парламент
Съселянин публикува:
10 Юли 2022 | 12:55
Ванчо хулиганчо да си стегне куфарчето и да се прибира на село. Всички знаем, че приключи с политиката.
Тане публикува:
10 Юли 2022 | 10:20
Алооо, Ване, ти в Разлог работиш с ГЕРБ, ойде в парламенто и бърже забрави кой си и с кой си!

Добавете Вашия коментар

TOP