ЮЗУ студентка стана талант на годината - 2022 година

26 Април 2022 | 11:18
0 коментара
Култура
ЮЗУ студентка стана талант на годината - 2022 година

Виктория Бояджиева – студентка от специалност „Съвременна хореография“ е удостоена с престижната награда „Талант на годината – 2022“ в националния онлайн конкурс – Talant club bg

Виктория кандидатства в конкурса в раздел „Изкуство и спорт“, а раздаването на наградите е точно по времето, когато пътува за турне на специалност „Съвременна хореография“ във Варна. За нейно изумление тя не е класирана в нито едно от призовите места. И точно когато решава да затвори платформата, чува името си като носител на голямата награда – „Талант на годината-2022“.

Виктория танцува от малка, но също така рисува, пее, пише кратки истории и един по-дълъг роман, участва в театралните представления на СУ „Максим Горки“-Стара Загора, които се реализират в продължение на четири години на сцената на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Създава собствена трупа по хип-хоп танци още преди да се включи в специалност „Съвременна хореография“. За нея изкуството е едно цяло и тя се стреми да опознае всички негови аспекти. Тя е търсеща, горяща в изкуството и в живота. Има многобройни и разнопосочни интереси:

Обучения към превантивно-информационен център по зависимости град Стара Загора. („Вербална и невербална комуникация“, „Лидерство“, „Екипна работа“ , „Наркотиците и как да ги превантираме“ и др. )
Обучения към международен младежки център, град Стара Загора (Младежка академия).
LAND ONLINE JOB training course in Croatia.
Курс по дебати
Едногодишен курс по актьорско майсторство.
Кандидатура за ,,Кмет на Млада Загора “ , град Стара Загора.
4 години участие в испански театър (училищен).
Участие в благотворителни кампании.
Превеждане от английски на български език на мероприятия.
Работа с чуждестранни доброволци.
Менторство на чуждестранни доброволци.
Танцови конкурси и състезания ( с получени награди за първо второ и трето място)
Работа с деца като аниматор, ментор, преподавател по танци и преподавател по изобразително изкуство (частно)
Създаване и участие в танцови и театрални хореографии и спектакли
Асистиране при организацията на студентски концерти.
Развлекателни събития включващи cosplay
Обучителни уоркшопове по танци и театрално изкуство

Участва в многобройни танцови състезания в различни стилове – хип-хоп; кей-поп; съвременна хореография; характерни танци; дует. Печели награди от Национални и Международни танцови конкурси като Balkan Youth festival; Elite Dance Championship; Youth Can Dance; International Dance Festival Magic World; Art Festival Morning Star и др.

Винаги е зареждаща и инициатор на много интересни постановки, обединява колегите си около позитивни начинания и е център на обучението и забавленията. И както тя самата се определя – „Казвам се Виктория и животът ми е устрем. А с негова помощ ще търся начини да променям себе си и света“.

Сега вече Виктория Бояджиева е в четвърти курс, предстои ѝ дипломиране с постановка, която разглежда философската тема за Равновесието – в нас самите и в заобикалящия ни свят. Тя е създател и на либретото, и на хореографията, която ще се представи на 27 май 2022 в Стара Загора.

Добавете Вашия коментар

TOP