ЮЗУ „Неофит Рилски“ възобновява присъственото обучение

21 Май 2021 | 11:38
0 коментара
Общество

Ректорът на Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград проф. д-р Борислав Юруков издаде заповед, с която се възобновява присъствения учебен процес, считано от 05.06.2021 година.

До 31.05.2021 година могат да се провеждат в присъствена форма обществени мероприятия и събития в Университета, като:

а) културни и развлекателни мероприятия при използване на не повече от 50 процента от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра, носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места – за концерти, фестивали, театрални и други сценични прояви;

б) спортни състезания за всички възрастови групи с публика при заемане на не повече от 50 процента от местата, спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра и  носене на защитни маски за лице.

Заседанията на колективните органи за управление могат да се провеждат присъствено при спазване на противоепидемичните мерки  или в електронна среда като се осигури пряко и виртуално участие при спазване изискванията за кворум и лично гласуване, или да приемат решения неприсъствено. За проведеното заседание се изготвя протокол.

До 31.05.2021 година остава ограничен достъпа на външни лица до сградите на студентските общежития.

Забранява се събирането на групи в сградите и района около студентските общежития.

Добавете Вашия коментар

TOP