Юристката на община Рила под карантина Йорданка Миладинова: Здрави сме, ако не бяхме направили тест, нямаше да разберем, че сме с Ковид-19

27 Април 2020 | 08:02
0 коментара
Общество

 Ако не бяхме направили тест, никой нямаше и да предположи, че сме прекарали коронавирус, заяви юристката на община Рила Йорданка Миладинова, която е под карантина заедно със семейството си в дома им в с. Бараково. Пред репортер на „Струма“ тя се съгласи да разкаже как е установено, че са носители на Ковид-19.

„Съпругът ми Кирил беше с вариращо кръвно, липса на вкус и мирис. Аз единствено имам загуба на мирис. Мария няма никакви симптоми. Тъй като той е хипертоник, заради варириращото кръвно потърси лекар, който го прати за тест за коронавирус. В лабораторията му направиха бърз тест, резултатът беше Igg положителен, което значи, че е заразен отпреди, в края на болестта  е или има стаден имунитет. Направихме PCR тест и казаха, че ще излезе до 22.30 вечерта, но го нямаше. От полицията звъннаха към 00.30 и казаха, че е положителен. В 10.00 ч. на другия ден резултатът беше наличен резултат. Моят бърз тест беше отрицателен. Впоследствие дойде РЗИ и направи PCR тестове на контактните лица. Положителни ни казаха, че сме аз и дъщеря ми Мария. Всички останали тествани бяха отрицателни. В карантина сме, но на практика сме здрави, без лечение. Добре сме, нямаме  симптоми като задух, температура, кашлица, не сме зле, не сме в болница. Никой не е застрахован срещу заразата, но не се притеснявайте излишно. Не е нещо страшно за здрави и млади хора, поне засега. Организирахме си пазаруването. Благодаря на хората, които ни носят продукти, и на всички, които ни писаха и обадиха”, заяви Йорданка Миладинова.

Ковид-19 е изменчив, приспособим, при всеки заразен дава различна симптоматика, показват наблюденията на лекарите. Коварството му е, че мутира и има дълъг латентен период, поради което е трудно и направо невъзможно да се установи кой от кого се е заразил.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP