Юристка отвя конкуренцията, спечели шефски пост в Областно земеделие - Благоевград

14 Януари 2017 | 07:23
0 коментара
Общество
Юристка отвя конкуренцията, спечели шефски пост в Областно земеделие - Благоевград

Юристка, работила досега в София, спечели конкурса за главен юрисконсулт в дирекция „Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси“ на Областна дирекция по земеделие /ОДЗ/ в Благоевград. Розалина Венциславова Иванова отвя с окончателен резултат от 113 точки бившия  юрисконсулт на Областна администрация - Благоевград Живка Юрукова и съпругата на секретаря на РИК Исмет Узунов - Галена Манова-Узунова. Двете получиха на теста и интервюто сборни оценки, съответно 104,6 и 97,6 точки. Победителката е 30-годишна, родом от Благоевград, но е работила в мощна застрахователна фирма в столицата.

„Не познавам колежката, нямам дори визуална представа как изглежда и ако се срещнем в коридора, няма да знам, че е тя”, заяви директорът на ОДЗ Кирил Укев, който вчера получи протокола с окончателните резултати на 5-имата кандидати за държавния пост, които първоначално се явиха на І кръг. По процедура сега Укев очаква предложение от председателя на комисията по избор да назначи Розалина Иванова на поста, след което веднага щял да издаде и заповедта, предвид многото натрупана работа в отдела.

Проблем обаче му остава свободната длъжност за главен счетоводител, която никой от кандидатите не успя да заеме на другия конкурс. „Вероятно още днес ще обявим нов конкурс, но не мога да си обясня защо няма желаещи - първия път бяха само двама, от които едната дори беше наша служителка”, припомни Укев.

Не е тайна, че длъжност от категорията „държавен служител“ върви с много бонуси, сред които са редовна заплата, освободена от задължителните за другите служители здравни и пенсионни осигуровки, които в случая се плащат от държавата, бонуси под формата на ДМС-та, а много често и 13-и заплати, включително и значителна сигурност на поста, защото трудовите правоотношения на държавните служители се определят по отделен ред и е почти невъзможно такъв служител да бъде уволнен, освен ако не е направил някой много сериозен гаф.

Добавете Вашия коментар

TOP