Югозападният университет „Неофит Рилски“ с дълбоко прискърбие съобщава, че внезапно ни напусна проф. д.х.н. Марио Митов

19 Март 2024 | 10:40
0 коментара
Общество
България
Югозападният университет  Неофит Рилски  с дълбоко прискърбие съобщава, че внезапно ни напусна проф. д.х.н. Марио Митов
Югозападният университет „Неофит Рилски“ с дълбоко прискърбие съобщава, че на 18 март 2024 г. внезапно ни напусна нашият дългогодишен и уважаван колега проф. д.х.н. Марио Митов.

Проф. Митов е роден на 2 март 1963 г. в гр. Свищов. Дипломира се с отличен успех като инженер-химик по специалността „Електрохимични производства и източници на ток“ във ВХТИ – София през 1985 г. През 2000 г. защитава дисертационен труд за придобиване на ОНС „Доктор“ на тема „Електрохимично поведение на наночастици, получени чрез борхидридна редукция“.
През 2007 г. спечелва конкурс за доцент, а през 2012 г. е избран за редовен професор по „Обща и неорганична химия“ към катедра „Химия“ на Югозападния университет.
Проф. Митов четеше лекции по „Обща и неорганична химия“, „Физикохимия“, „Електрохимия“ и други специализирани курсове в Природо-математическия факултет на Югозападния университет, чийто заместник-декан беше. Има множество участия на национални и международни научни форуми, автор и съавтор е на над 110 научни публикации, широко отразени в световната научна литература.

Проф. Митов бе обичан преподавател с прекрасно отношение към всеки студент и колега.
Поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще се състои на 20 март 2024 г. /сряда/ от 11:00 ч. в храма на Стария гробищен парк в Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP