Юбилейна изложба-Среща от десети вид в Сандански!

07 Ноември 2023 | 11:53
0 коментара
Култура
Благоевград
Юбилейна изложба-Среща от десети вид в Сандански!
Културно-информационният център на Република Северна Македония в София за първи път гостува в град Сандански с художествения проект „Свързване“.
Десетата юбилейна изложба от проекта, която през юли на 2023 година беше поставена в галерията на Художествената академия в София, сега ще може да бъде видяна и в Сандански.
Груповата изложба „Среща от десети вид“, съставена от творби на 16 автора, ще бъде открита в Художествената галерия в Дома на културата на град Сандански, на 8 ноември 2023 година, от 18:00 часа. Изложбата е част от тазгодишните събития, с които се отбелязва 30-годишина от установяването на дипломатически отношения между Северна Македония и България.
Участващи автори са творци, които са от Северна Македония, живеещи и работещи в България: Марияна Иванова, Перица Георгиев – Пепси, Павел Целкоски, Мариян Дзингаров, Иво Пецов и Зоран Мише. Също така, обхванати са и творби на автори живеещи и работещи в Северна Македония: Гордана Вренцоска, Деян Иванов – Маргуш, Яна Манева-Чупоска, Беди Ибрахим. Освен тях са включени и българските автори: Момчил Мирчев, Свилен Стефанов, Росен Тошев. Тазгодишната юбилейна изложба в творческия състав за първи път включва и автори от други страни, като Рикардо Кварежма Виейра и Валтер Праташ от Португалия и Золтан Ференц от Румъния.
Изложбата е съставена от около 50 творби от областта на рисунката, графиката, живописта, скулптурата, фотографията, дигиталната графика и видеоарт. За любителите на изобразителното изкуство, изложбата ще бъде отворена до 19 ноември 2023 г.

Добавете Вашия коментар

TOP