ИУ Варна победи „Академик“ в Благоевград

08 Февруари 2016 | 07:52
0 коментара
Спорт
ИУ Варна победи  Академик  в Благоевград

„Академик“ Благоевград записа втора загуба от три срещи в първата шестица на „А“ група при мъжете по баскетбол. Студентите отстъпиха днес пред ИУ Варна в спортната залата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ с 59-80. Варненци водеха от началото до края на мача и показаха, че са по-добрият отбор, като не оставиха шансове на домакините.

В следващия кръг благоевградчани ще гостуват на лидера Левски 2014, а ИУ Варна приема Шумен.

Варненци поведоха рано рано, като се откъснаха с 9-2 и 12-4. Домакините съумяха да свалят само до 3 точки, но с 6-0 за край напървата част гостите дръпнаха отново. Тяхната защита, а и неправилните решения на благоевградчани им позволиха да увеличатс още преднината си през втората четвърт, след която и да я запазят на почивката. Основната разлика между двата тима бе в грешките – „Академик“ направи цели 22 при 12 отнети топки за варненци, които отбелязаха 14 точки от това. Домакините пък отнеха едва 5 топки и не отбелязаха нито една, което се отрази на резултата.

Второто полувреме тръгна със серия за „Академик“, с която тимът намали до 10, но последва един успешен наказателен на Сербезови две поредни тройки на Антон Диков, с които варненци пак се откъснаха. Това сякаш окончателно подряза крилете на домакините, тъй като след това икономистите контролираха спокойно разликата и бележеха в точните моменти.

Антон Диков стана най-резултатен за победителите с 19 точки, като вкара важни тройки след почивката. Денислав Вутев имаше 12 точки, а с 9 и 6 борби бе Хакан Сербезов. 

За домакините 16 точки и 7 борби имаше Антонио Илиев, а с 9 и 8 бе Тодор Захариев. В крайна сметка домакините завършиха с 27 грешки, но направените до почивката бяха прекалено много.

Добавете Вашия коментар

TOP