ИТН започна преговори с останалите партии за съставяне на кабинет

23 Юли 2021 | 17:30
0 коментара
Политика

Започнаха разговорите на “Има такъв народ” за съставяне на правителство с останалите парламентарни сили без ГЕРБ-СДС. Първи на масата за преговори седнаха от “Демократична България”. Срещата се провежда при закрити врата за журналисти в зала „Запад” на Народното събрание, съобщава NOVA. От партията на Слави Трифонов твърдят, че няма да водят разговори за личности, а за политики.

„Надявам се да протече разговора спокойно и лесно, защото поне от наша гледна точка нямаме разминаване в основните си политически цели. И да имаме някакви различия те са в начина на постигането на крайната цел, а не в коя посока вървим. Така че се надявам да дадем добър знак, за да има правителство, тъй като изчегъртването на ГЕРБ е задача номер едно”, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

„Това, че сега сме тук, е поредица от добри знаци, които трябва да развием. Ще участваме в това с позитивизъм и максимална енергия от наша страна. Очакваме да разговаряме за това, което ни очкава”, посочи от своя страна Христо Иванов от „Демократична България”.

Добавете Вашия коментар

TOP