ИТН се регистрираха в ЦИК за предстоящия вот

22 Април 2024 | 12:31
0 коментара
Политика
България
ИТН се регистрираха в ЦИК за предстоящия вот

„Има такъв народ“ (ИТН) внесе 5000 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в парламентарните и изборите за Европейски парламент на 9 юни.

След вота ИТН ще донесе разума в 50-я парламент, а „Продължаваме промяната-Демократична България“ ще си получат заслуженото, заяви Станислав Балабанов пред журналисти преди представители на партията да подадат нужните документи в ЦИК. По думите му всичко зависи от българските избиратели, на база на всичко, което се случи, било нормално ИТН да бъдат алтернативата на управлението през последните 9 месеца. 

Ние останахме единствената последователна политическа формация, която не предаде избирателите си нито веднъж, подчерта Балабанов. И добави, че последните четири парламента е имало коментари чий проект е  ИТН, по какъв начин са влезли в Народното събрание. 

Депутатът обясни, че в Европейския парламент ще бъдат по-консервативно насочени.

По темата за служебен външен министър, коментира, че това е "скритата мечта на Бойко Борисов" от последните седмици. Не стана с Мария Габриел, може пък да стане с Главчев, предположи Станислав Балабанов. Според него Главчев изпълнява всичко, което му каже лидерът на ГЕРБ. Главчев е изключително сериозна политическа фигура, представена от ГЕРБ, да не забравяме, че преди време беше председател на Народното събрание от ГЕРБ, припомни той. 

Ще съдите Христо Иванов и „Продължаваме промяната“, техните промени  в Конституцията докараха г-н Главчев на власт със служебен кабинет, който е изцяло на ГЕРБ, , в такава ситуация президентът не е виновен, смята още Станислав Балабанов. БТА

Добавете Вашия коментар

TOP