ИТН била готова да вземе третия мандат

29 Април 2023 | 13:41
0 коментара
Политика
България
ИТН била готова да вземе третия мандат

Има такъв народ, която се класира на последно място за влизане в 49-ия парламент с 11 депутати, е готова да получи третия мандат за съставяне на правителство, обяви Ивайло Вълчев пред Нова тв.

"Имаме готов принцип, по който да разсъждаваме и да работим. Готови сме да водим разговори с всички в Народното събрание, ако третият мандат стигне до нас", посочи сценаристът-депутат.

По думите му преди десетина дни бил по-голям оптимист за разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но сега имал чувството, че "и двете страни водят този диалог, изпълнявайки свои вътрешни цели, бавейки топката и очаквайки някакво събитие".

На въпрос дали останалите партии в 49-ото Народно събрание се чувстват изолирани от преговорите той отговори: "За колегите от БСП, "Възраждане", ДПС не бих могъл да говоря. Моите впечатления, доколкото ги познавам, в по-класическите партии може би има едно усещане за изолация", изтъкна Вълчев и допълни, че първите две политически сили в парламента не давали знак, че ще имат нужда от останалите.

"Според мен това ще се промени", подчерта той.

Вълчев обяви, че ИТН има готов закон за референдумите, който ще внесат в НС и който ще направи осъществяването на допитвания по каквито и да е било въпроси доста по-лесно.

Добавете Вашия коментар

TOP