Италия спира полетите до Великобритания

20 Декември 2020 | 16:14
0 коментара
Общество

Полетите от Италия към Великобритания ще бъдат спрени заради откриването на нов щам на COVID-19 в част от Острова, съобщи днес италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо, цитиран от Франс прес.

Лондон обяви тревога заради нова форма на COVID-19 -  мутация на вируса.

Като правителство имаме задължението да защитим италианците и поради тази причина заедно с министъра на здравеопазването ще подпишем декрет за спиране на полетите с Великобритания, написа Ди Майо във "Фейсбук" без да уточнява кога ще влезе в сила тази мярка, предава БТА. 

Властите във Франция обмислят възможността да прекъснат въздушните и железопътните връзки с Великобритания след откриването там на нова мутация на коронавируса. Това съобщи френският новинарски телевизионен канал Бе Еф Ем.

"Франция много сериозно обмисля подобен вариант", подчерта телевизионният канал. По негови данни официалното съобщение, че се прекъсват въздушните и жп връзките, ще бъде направено в близките часове.

Готовност за предприемане на подобни мерки преди това обявиха Белгия, Нидерландия и Германия, отбелязва телевизионният канал. По негови данни Франция ще търси и координирано решение на страните от ЕС в тази сфера.

Добавете Вашия коментар

TOP