Италианец проплака от кражби, ГДБОП удари магазини за ментета

03 Февруари 2020 | 10:12
0 коментара
Криминално

ГДБОП и Икономическа полиция проведоха изненадваща акция в   магазини  за дрехи в Дупница. При извършената проверка са открити дрехи за хиляди левове, реплика на реномирани световни марки. Разпитани са двама собственици  на един от магазините – Ив. Павлов и съпругата му.

Акцията е извършена в края на работния ден миналия петък. Един от търговците е изненадан в последния момент, минути преди да затвори магазина. Магазините, от които са иззети ментетата дрехи и аксесоари, се намират на 100 метра от  РУП – Дупница. Освен от магазина на Ив. Павлов, фалшиви дрехи и аксесоари са иззети и от магазин, който в момента не работи,тъй  като собственикът му починал. От подземието на неработещия магазин и от втория етаж са иззети фалшификати на известни марки дрехи, парфюми и аксесоари. Стойността им се изчислява на хиляди левове, стоките са конфискувани.

Собствениците на магазините са следени повече от два месеца, през които са събирани доказателствени материали срещу тях. Сигналът е подаден в ГДБОП от италиански собственик на завод за маркови дрехи. В завода като шофьор на камион е работил дупничанин, който бил засечен на видеокамери  как изкарва от предприятието с камиона стока за България. Сред плячката имало и 5 откраднати скъпоструващи якета. По джипиеса камионът бил проследен -накъде пътува и къде спира.

От ГДБОП проверяват всички магазини в Дупница, които продават маркови стоки. Оказало се, че някои от магазините, извършващи продажба на вносна стока, не са работили три дни  – от сряда до петък, докато мине проверката. В капана на ГДБОП и Икономическа полиция от Дупница са попаднали само семейство Павлови. Срещу двамата е образувано досъдебно производство за използване на чужда интелектуална собственост.

Конфискуваните дрехи са сложени в чували и оставени на съхранение в РУП – Дупница като веществено доказателство./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP