Истинското социологическо проучване на обществените нагласи в община Кресна

15 Октомври 2015 | 15:27
6 коментара
Общество
Истинското социологическо проучване на обществените нагласи в община Кресна

Представяме ви резултатите от ЕДИНСТВЕНОТО, НАИСТИНА ПРОВЕДЕНО ПРОУЧВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НАГЛАСИ В ОБЩИНА КРЕСНА за местни избори 2015 г. Резултатите са представителни и обхващат всички възрастови групи и социални прослойки в гр.Кресна и с.Долна Градешница. Нямахме намерение да публикуваме резултатите, но сме провокирани от нелепата статия в днешния брой на в-к "Струма" и абсолютно измислените проценти за кандидатите.

 

Обичайна практика на цитирания по-горе вестник е предизборният слугинаж за онези от кандидатите, които са платили за медийно отразяване. За съжаление, подобен подход не е чужд и на други регионални медии, "гордо развяващи флага на свободната журналистика", но това са реалностите в България. Поредното доказателство за нашето твърдение е фалшифката наречена проучване, с която днес искат да внушат на избирателите в Благоевградска област и в частност в община Кресна определени настроения дни преди изборите за общински съветници и кметове на 25.10.2015 г. Е, номера няма да мине!

 

Интервюираните жители на Кресна и Долна градешница вероятно добре си спомнят симпатичната руса дама, която ги посети в домовете им, за да ги попита за техния пол, възраст, семейно положение, работа, досегашно гласуване на парламентарни и местни избори и настоящи предпочитания към кандидатите за кмет и общинска листа в изборите на 25.10.2015 г.

 

Въпросът, който най-много ни вълнуваше беше: "Ако изборите са днес, кой от четиримата изброени кандидати бихте подкрепили?" (б.р. Не сме се интересували от отношението на избирателите към г-н Антон Драчев). Резултатите са:

1. Илиян Кръстев 12,43 %

2. Атанас Махлелиев 21.71 %

3. Николай Георгиев 36,96 %

4. Василка Драчева 5,15 %

23,75 % от интервюираните не заявиха конкретно предпочитание.

 

Ако преизчислим този резултат към средната избирателна активност в община Кресна на избори за кметове и общински съветници и вземем предвид и отговора на въпроса: "Ще гласувате ли на предстоящите местни избори?", на който 10,31 % отговориха с категорично "НЕ", а 8,25 % се колебаят, с много голяма степен на вероятност можем да твърдим, че кандидатът за кмет на коалиция "Обединени за Кресна" г-н Николай Георгиев ИМА НАПЪЛНО РЕАЛЕН ШАНС да се поздрави с успех още на първия тур на 25.10.2015 г. Разбира се, това може да се постигне, ако избирателите на Николай и коалиция "Обединени за Кресна" са максимално ангажирани и не пропуснат възможността да гласуват.

 

На въпроса "Доволни ли сте от работата на сегашния кмет?" 18,56 % отговориха с "ДА", а над 65 % от интервюираните заявиха категорично "НЕ". Сравнете тези данни с посочените в "проучването" на в-к "Струма" и сами можете да си направите изводи за неговата ОБЕКТИВНОСТ и ДОСТОВЕРНОСТ.

 

На същият въпрос, но насочен към работата на общинския съвет в Кресна, 17,53 % отговориха с "ДА", 67,01 % с "НЕ", а 15,46 % нямат мнение.

 

С други думи, дейността на кмета и общинския съвет в Кресна получава категорично негативна оценка.

 

По-горе отбелязахме, че 23,75 % от интервюираните не заявиха предпочитание в началото на предизборната кампания. Този резултат напълно се покрива с отговора на въпроса: "Може ли предстоящата кампания да промени Вашия избор?", на който 73,20 % отговориха с "НЕ" (б.р. тоест вече са решили за кого ще гласуват), а 20,62 % отговориха с "ДА" и очакват състезанието на идеи и програми на кандидатите, за да направят своя избор. Оставаме на вас - избирателите да прецените, кой прави кампания в Кресна и видяли ли сте друг, освен Николай Георгиев да предлага цялостна програма за управление.

 

Уважаеми избиратели,

 

Обръщаме се към всички вас, за да ви приканим да гласувате свободно и по съвест. Не продавайте гласа си! Не продавайте бъдещето си! Поискайте да живеете като нормални хора и го направете с единствения възможен избор - бюлетините с № 7.

Добавени коментари

грaждaнин публикува:
15 Октомври 2015 | 20:34
Живеем в един грaд/село.Дръжте се кaто хорa, след изборите пaк ще се срещaте по улиците.Стигa злобa и интриги у някои кaндидaти.
митов публикува:
15 Октомври 2015 | 20:17
Вече не знaм кой от всичките кaндидaти трябвa дa си пие хaпчетaтa.Престaнете дa тормозите хорaтa, дa вървите по улиците и къщите кaто просяци. Превърнaхте Креснa в цирковa aренa.Рaзбирa се товa се отнaся преди всичко зa кaндидaтa нa БСП.
toni dra4ev публикува:
15 Октомври 2015 | 17:15
E как съм неграмотен аз за простите хората кадето подкрепят ЧАУШО пиша просто
цецко публикува:
15 Октомври 2015 | 17:05
БАДЖО СМЕЛО НА ПРЕД ЗАСЛУЖАВАШ ПОБЕДАТА ЗНАЙ ЧЕ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ТЕБ И АЗ НЕСЪМ ВИНОВЕН ЧЕ МОЯТА ЖЕНА Е ЕВТИНА
водопади публикува:
15 Октомври 2015 | 16:11
Ужас и безумие- колко правилно пишеш... НЕГРАМОТНИК ...Когато на можеш да пишеш правилно, нямаш право да казваш, че друг не може да говори правилно... Тони, взимай си хапчетата редовно и си трай за да не се ИЗЛАГАШ пред хората!
toni dra4ev публикува:
15 Октомври 2015 | 16:02
Бай ганьо пак си прави реклама но най важното е че ако хората мислят по съвест няма кой да гласува за Чауша който със братовчет си Васко Митов продават със свръх завишени цени продуктите на патрунажа и на децката градина.Чауш моето виждане е 700 гласа и на 25.10 след 12 часът пак ше си продаваш 3/1 и кебапчетата.Г-н Георгиев вие неможете да говарите правилно а пък за визията дане говорим.

Добавете Вашия коментар

TOP