Истински празник сътвориха кукерите от кв. „Ораново“ на традиционния си банкет

11 Септември 2022 | 11:20
0 коментара
Хайлайф
Истински празник сътвориха кукерите от кв.  Ораново  на традиционния си банкет

Над 300 човека от цялата симитлийска община, но и не само, се събраха на истински кукерски празник в кв. „Ораново“ за традиционния банкет на групата.

 

Приготовленията започнаха още от обяд, когато майстори готвачи извадиха големите казани, за да приготвят най – вкусния курбан, който да бъде раздаден на гостите на банкета.

Сред гостите бяха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, който тази година на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ пое ръководството на обединената кукерска група на кв. „Ораново“, кандидатът за народен представител Стефан Апостолов, бившият председател на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, кметовете на селата Полена, Брежани и Градево Веселин Топузов, Благой Стефанов и Николай Филимонов, директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли Таня Янкова, спортно – техническият директор на Септември Пламен Скендерски, общински съветници, служители на общинска администрация и много други скъпи приятели на кукерите от „Ораново“.

 

Жива музика поддържаше градуса на настроението висок, дълги хора се виха през цялата нощ, а заря в небето огласи на близо и далеч, че кв. „Ораново“ празнува!

Добавете Вашия коментар

TOP