Искрен Митев: ГЕРБ, ДПС и" Възраждане" си правят алтернативно мнозинство

12 Януари 2024 | 21:25
0 коментара
Политика
България
Искрен Митев: ГЕРБ, ДПС и Възраждане си правят алтернативно мнозинство

Депутатът от ПП-ДБ посочи, че му се иска ротацията да бъде градация

ГЕРБДПС и "Възраждане" си правят алтернативно мнозинство. Това заяви в "Още от деня" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев. Той визира избора на подуправител на Здравната каса. На въпроса дали парламентарната група на ПП-ДБ вече имат доверие в ГЕРБ и ДПС той посочи, че: 

"Откакто го има кабинетът Денков-Габриел ние получаваме подкрепата на ГЕРБ, а какви са взаимодействията между ГЕРБ и ДПС това е въпрос към ГЕРБ и ДПС", каза той.

"Няма как да има коалиционно споразумение, защото ние не сме в коалиция. Ние сме в клопката на невъзможността да се управлява от една партия", подчерта Искрен Митев.

Той направи коментар и на изказването на министъра на здравеопазването за липса на политическа подкрепа.

"Поздравявам г-н Хинков за неговата позиция, но изцяло не съм съгласен с него, че няма подкрепа. Имаше пълна подкрепа при желанието му да одитира всички болници. Пълна подкрепа, когато трябваше да бъде изградена детската болница. Пълна подкрепа, когато трябваше да се направи електронното здравеопазване", отбеляза Искрен Митев.

Депутатът от ПП-ДБ посочи, че му се иска ротацията да бъде градация.

"Смятам, че тази заявка ще бъде изпълнена и съвсем спокойно можем да кажем, че министър-председателят е лидерът на държавата, който взима решенията и защо не следващият парламент да бъде нареден по начина, по който е уговорено с Мария Габриел?", заяви Искрен Митев.

Той уточни, че при попълването на регулаторите няма да се спазва квотен принцип.

По отношение на избора на председател на парламента Митев подчерта, че ако е Никола Минчев, то "това ще означава, че това е било най-доброто решение".

Във връзка с еврофондовете по ПВУ депутатът от ПП-ДБ успокои, че "няма никакво притеснение с тези средства, въпреки че ще закъснеят с около месец".

По актуалната тема за несправедливото, по неговите думи, решение на Австрия да наложи вето, той каза, че "единственият негативен резултат ще остане за тях".

 

Добавете Вашия коментар

TOP