Искате да натопите шефа си? Вече има специален адрес, където да опишете какви ги е свършил

02 Ноември 2018 | 06:14
0 коментара
Общество

Комисията за финансов надзор (КФН) създаде специален електронен адрес: [email protected]. Служители на поднадзорни на КФН лица могат да сигнализират на него за възможни или извършени нарушения на приложимите нормативни актове, уреждащи дейността на съответното поднадзорно лице.

Електронният адрес представлява специален комуникационен канал, осигуряващ сигурност за служителите, подали сигнали до регулатора. По този начин е гарантирана анонимността им пред работодателя. 

На интернет страницата на Българската народна банка е достъпна новата подрубрика „Съпоставяне на такси на доставчици на платежни услуги“. В нея ще се публикува актуална информация за таксите за потребители (физически лица) на лицензираните от БНБ доставчици на платежни услуги и клонове на доставчици на платежни услуги, осъществяващи дейност на територията на страната (банки, платежни институции и дружества за електронни пари) за определен набор от услуги по платежна сметка.

Доставчиците на платежни услуги са задължени да подават информация в БНБ при всяка промяна на таксите, комисионите и лихвените проценти за съответните услуги.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP