Искат прекратяване на делото за катастрофата с Местан

23 Ноември 2023 | 16:14
0 коментара
Общество
България
Искат прекратяване на делото за катастрофата с Местан

При нея загина 6-месечно бебе

Прекратяване и връщане в досъдебна фаза, но с различни мотиви, поискаха съдебните защитници на двамата обвиняеми по делото за тежката катастрофа с Лютви Местан от 2019 г., пише dariknews.bg

При инцидента край момчилградското село Загорско загина 6-месечно бебе.

Единият от обвиняемите е Местан, а другият – бащата на загиналото пеленаче Юсеин Ахмед. Искането бе направено по време на днешното разпоредително заседание, с което делото тръгва отначало, след пенсионирането на досегашния съдия. 

Като мотив да поиска прекратяване защитникът на Лютви Местан адвокат Нацко Дойчев посочи допуснати груби и съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, за което жалба е била подадена от клиента му в Софийската градска прокуратура.

По нея има образувано досъдебно производство. Един от примерите, които защитата даде, бе привличането на втори обвиняем по делото близо година и половина след инцидента. 

Мотивът на защитника на втория обвиняем Юсеин Ахмед да поиска прекратяване на делото бе различен, а именно Ахмед да бъде част от делото в две качества – като обвиняем и като пострадал, предвид получените травми вследствие на инцидента и като баща на загиналото бебе. Разпоредителното заседание продължава вече часове.

Добавете Вашия коментар

TOP