Искат правила при промени на градоустройството в Благоевград

25 Април 2023 | 16:41
0 коментара
Общество
Благоевград
Искат правила при промени на градоустройството в Благоевград

Заседание на новосъздадената временна комисия за разглеждане и обсъждане на предложения и промени в Общия устройствен план се проведе в Благоевград. В рамките на срещата бяха дискутирани варианти за изменение на градоустройството, чрез създаването на съответни зони, като целта е гарантиране на широкия обществен интерес и спиране на порочната практика ОУП на Благоевград да се променя хаотично.

Според действащото законодателство измененията на Общия устройствен план са изцяло и само в прерогативите на кмета, но желанието на Стоянов е тези процедури да се случват при максимална публичност, ясни правила и чрез поставянето на конкретни рамки за развитието на общината. По този начин жителите и инвеститорите в Благоевград ще са наясно какво намерение могат да осъществят върху собствените си или върху евентуално закупувани имоти.

Временната комисия бе учредена в края на март, като основната й функция  освен да регламентира промените в ОУП да спомогне в създаването на задание с ясни правила, при които ще се изработва бъдещият ОУП на Благоевград.

В заседанието взеха участие кметът Илко Стоянов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, общински съветници.

Добавете Вашия коментар

TOP