Инвеститори с апетит да строят хотели в Сандански

24 Февруари 2016 | 13:37
0 коментара
Общество
Инвеститори с апетит да строят хотели в Сандански

Наши и чужди бизнесмени са готови да строят хотели в курорта Сандански. Те са заявили своите инвестиционни намерения в общината. Причината за интереса на инвеститорите към курортния град е увеличението на туристическия поток в региона. Все повече гости идват не само да отдъхват, но и да се лекуват.

Българи и чужденци атакуват града, за да укрепят здравето си, пише "Стандарт". Те остават за по-дълъг престой, тъй като минават през различни лечебни процедури. Увеличава се и броят на туристите от Западна Европа. Те също съчетават ваканцията си с лечение. Въздухът на Сандански е най-добрият в България, изчистен от алергени. Голям е интересът на гостите и към пътуванията до Мелник, Рожен, Рупите и други исторически забележителности в региона.

Едно oт нaй-гoлeмитe бoгaтcтвa нa oбщинa Caндaнcки ca мнoжecт-вoтo цъpкви и мaнacтиpи - мълчaливи cвидeтeли и пaзитeли нa xилядoлeтнa иcтopия. Xpaмoвeтe ca yникaлни нe caмo cъc cвoятa apxитeктypa, икoни и cтeнoпиcи, a и зapaди лeгeндитe и пpeдaниятa, cвъpзaни c някoи oт тях. През вековете мaнacтиpитe ca зaпaзили бългapcкитe дyx, култypa и peлигия и ca били cъpцeтo нa peвoлюциoннaтa пoдгoтoвкa. Затова са посещавани ежедневно от наши и чужди туристи. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP