Инвеститор от Кърджали поредният с апетит към разложкото с. Баня и минералната му вода

09 Юни 2023 | 15:14
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Инвеститор от Кърджали поредният с апетит към разложкото с. Баня и минералната му вода

Инвеститор от Кърджали е поредният, който влиза в разложкото с. Баня да строи. Собственикът на „Билд Инвест“ ЕООД Бейтула Мюмюн депозира в Общината искане за разрешително да вдигне 8 къщи за гости с механа върху площ от 3919 кв.м и да ползва минералната вода от Сондаж №6 на находище „Гулийна баня“.

В имота в момента има двуетажна сграда със застроена площ 881 кв.м, която Мюмюн възнамерява да бутне. Новите къщи на нейно място също ще бъдат на по 2 етажа с общ капацитет за настаняване 60 места. Към тях ще бъде изградена механа и външен басейн с обем 200 куб.м, летен бар, 8 джакузита и кътове за отдих. Басейнът ще бъде изграден с филтри за механично и биологично пречистване, като един път месечно ще се извършва основната смяна на водата. Предвидено е и локално пречиствателно съоръжение за отпадъчните води от промивката на филтрите и от измиването на басейна. За посетителите на бъдещия обект ще бъде изграден и паркинг – наземен с капацитет 11 паркоместа и подземен за още 5 коли.

За минералната вода бизнесменът предвижда да изгради нов водопровод с дължина около 50 м, който ще трябва да пресече второстепенна улица. Годишно за нуждите на бъдещия обект се предвижда да се ползват 37 983.04 куб.м минерална вода.
Включването на отпадъчните води в канализационната мрежа на с. Баня вече има съгласието на ВиК – Благоевград съгласно тяхно писмо от 11.04.2023 г. Главният архитект на община Разлог пък е издал виза за изработване на инвестиционен проект №70.00-145/21/27.01.2023 г.

Все още няма произнасяне от страна на Общината има ли достатъчно капацитет в сондажа, от който инвеститорът смята да пълни басейна. / Struma.bg

Добавени коментари

Kotrag публикува:
11 Юни 2023 | 17:04
Go to БРИКС.

Добавете Вашия коментар

TOP