Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

11 Август 2023 | 11:07
1 коментара
Общество
България
Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция

Интензивно е движението по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уеб сайта си. Информацията за българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 6:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на Граничния контролно-пропускателен (ГКПП) „Калотина“. На пункта граничните проверки се извършват на шест работни места за влизащи леки коли и на пет за излизащи леки коли. На „Калотина“ строително-монтажни дейности налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове – „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

На границата с Румъния интензивен е трафикът на ГКПП „Кардам“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Видин“ за товарни автомобили на изход. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е интензивен на изход и вход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Кулата“. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция трафикът е интензивен на вход и изход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“.

Нормално е движението на границата с Република Северна Македония.

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
11 Август 2023 | 13:53
Аз ще стана кмет на Якоруда. Ще махна всички стари. Обещавам. Нито един няма да оставя. Само гледайте...

Добавете Вашия коментар

TOP