Инспекцията по труда в Благоевград спря санирането на пет блока в Пиринско

27 Септември 2017 | 17:18
1 коментара
Бизнес

Санирането на пет блока в Благоевградска област е спряно, заради нарушения,  заяви Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда- Благоевград“.

Общо 30 са извършените проверки от инспекторите в трудовата инспекция през изминалия месец, относно осигуряване на здраве и безопасност при извършване на строително- монтажни работи, включително и на обекти, на които се извършват дейности по санирането по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„Констатиране са 196 нарушения на трудовото законодателство. За отстраняването им са предприети принудителни административни мерки – 191 задължителни предписания и са издадени 5 акта за спиране работата по скелета, които не са били обезопасени съгласно изискванията“, каза още Симитчийска.

По думите й са съставени 7 акта за административни нарушения на здравословните и безопасни условия на труд. Този път не са установени работници, които да полагат труд без да имат сключени договори.

Най-честите нарушения, които констатират трудовите инспектори, са неизползване на лични предпазни средства от работещите, необезопасени скелета, липса на огради на обектите, непроведени инструктажи, липса на информационна табела и други.

Добавени коментари

? публикува:
27 Септември 2017 | 19:27
Дайте имената на фирмите, а не пишете само общи приказки.

Добавете Вашия коментар

TOP