Инж. Венцислав Гърменов представи управленската си програма за развитие на община Разлог

19 Октомври 2023 | 12:36
0 коментара
Общество
Благоевград
Инж. Венцислав Гърменов представи управленската си програма за развитие на община Разлог
Уважаеми жители на община Разлог,

Аз съм Венцислав Гърменов и съм кандидат за кмет на Oбщина Разлог, с цялата отговорност за заемане на този пост ви представям управленска програма на местна коалиция СДС (ВМРО БНД) за следващите четири години.

Програмата е разработена в диалог с кандидатите за кметове по населени места и кандидатите за общински съветници. За мен и моя екип е важно да продължим диалога с вас, да продължим силното развитие на нашата община.

Номер 71 в листата за кмет на община Разлог Номер 71 в листата за кметове по населени места Номер 71 в листата за общински съветници

Програма за развитие на Община Разлог:

Здравеопазване и социални дейности

Предоставяне на висококачествени и достъпни медицински услуги във всички населени места чрез подобряване на материално-техническата база, постоянно присъствие на медицински лица и контрол върху дейността им. Разширяване и разнообразяване на услугите в МБАЛ – Разлог. Изграждане на нов медицински център в административната сграда на МБАЛ – Разлог с нови кабинети за външни специалисти. Здравни центрове и назначаване на медицински лица по кметствата за предоставяне на медицински услуги. Разширяване и подобряване на Домашен социален патронаж и обхвата на социалната услуга – личен асистент. Подобряване на материалната база в социалните заведения. Развитие на Центъра за обществена подкрепа.



Образование

Насоченост на образованието към задоволяване на потребностите на местната общност. Поощряване на дуална образователна система – комбинираща теорията и практиката. Засилване на взаимодействието с университети в страната и чужбина, както и с местния бизнес. Подобряване на материалната база с внедряване на нови технологии за предоставяне на съвременни образователни услуги. Създаване на Център за образование от нов тип със съвременна материално- техническа база за даровити деца, обучавани от висококвалифицирани специалисти. Предоставяне на възможност за кариерно ориентиране и професионална квалификация.

Туризъм, култура и спорт

Развиване на туристическия потенциал на община Разлог и представянето му. Развитие на инфраструктура в туристическите зони, където има проявен инвеститорски интерес и презентиране на други райони с цел привличане на инвеститори. Развитие на потенциала за Балнео и СПА туризъм – едно от основните предимства и богатства на общината. Изграждане на велоалеи. Изграждане и поддържане на екопаркове и атракционни зони за отдих и туризъм. Разширяване обхвата на туристическите услуги. Обособяване на място за представяне на туристическите възможности във всяко населено място чрез изграждане на туристически центрове. Засилване на маркетинга на Разлог и всички населени места за утвърждаване на територията на община Разлог като целогодишна туристическа дестинация. Запазване на местните традиции и развитие на нови културни събития и фестивали. Подпомагане на читалища в общината с цел разнообразяване и развитие на дейността им и осигуряване на възможност за по-голяма национална и международна изява. Популяризиране на местните традиции и обичай. Подпомагане на детско-юношеските школи за спорт. Поддържане и развитие на спортна инфраструктура – спортни зали, спортни площадки и игрища в града и съставните населени места. Изграждане на спортен център с плувен басейн и физкултурен салон в село Баня с минерална вода за всички деца от общината. Реализация на изработения проект за спортен комплекс в Разлог.

Икономическо развитие и инфраструктура

Подобряване на взаимодействието и комуникацията между общината и представителите на местния бизнес. Изграждане и подобряване на съпътстващата инфраструктура към съществуващия местен бизнес. Насърчаване на инвестиции във високотехнологични и чисти производства чрез подобряване на административното обслужване и изграждане на нова съпътстваща инфраструктура. Насърчаване на инвестиции в Балнео и Спа туризма. 5. Сигурност. Безопасна и здравословна среда. Разширяване на мрежата за видеонаблюдение и ангажиране на РУП-Разлог. Засилване дейността на общинското звено „Екоохрана“. Създаване на приют за бездомни кучета с възможност за тяхното осиновяване. Подобряване на чистотата на въздуха чрез засилен контрол на замърсяващите производства. Разширяване на изградената система за мониторинг на качеството на въздуха. Изграждане на система за мониторинг за чистотата на питейната вода. Поддържане на зелена градска среда. Ежегодно засаждане на нови дървета.

През последната една година и половина през която ръководех Община Разлог показах, че мога с бързи темпове да решавам трудни проблеми, оставени нерешени с години. Само в рамките на една година и половина заедно с екипа на Общинска администрация – Разлог успяхме да реализираме редица важни инфраструктурни подобрения, насърчихме туризма и спорта в цялата община, радвахме се на богата културна програма, показахме устойчива политика в отношението на здравеопазване, образование, социални услуги.
 
TOP