Инж. Красимир Герчев отличен с приз „Кмет на годината 2016” в раздел малка, средна и голяма община

16 Ноември 2016 | 21:40
5 коментара
Общество
Инж. Красимир Герчев отличен с приз  Кмет на годината 2016” в раздел малка, средна и голяма община

Красимир Герчев, кмет на Разлог

Инж. Красимир Герчев, д-р Атанас Камбитов и Диана Овчарова са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016”. Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „София” на хотел „Маринела”. Кметовете на Разлог, Благоевград и Ивайловград събраха най-много гласове в националната платформа и са големите победители в разделите малка, средна и голяма община, обяви по време на официалната церемония Джордж Кремлис от Европейската комисия и връчи голямата награда в тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината”. Кремлис поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства. Всяка година ме изненадвате – миналата година надминахте всички мои очаквания, а тази година ги надминахте отново, каза още той. За мен е огромна радост, привилегия и гордост да бъда във вашата кампания тази вечер, защото вие сте гласът на гражданите, вие сте пулсът на тяхното ежедневие и намирате решенията на техните проблеми, заяви Кремлис.

Всички вие имате привилегия да бъдете представлявани от чудесен посланик – Боян Томов. Той е гласът на кметовете, той винаги е на ваша страна и осъществява възможността да общувате. Той е гласът ви и в Брюксел – където ви представлява и защитава, заяви Кремлис. С него сме замислили да разраснем тази идея и тя да се превърне в “Кмет на Европа”, разкри още той. И изрази надежда през следващата година да има награди и за гръцките кметове. “Обединени можем да постигнем много повече”, заключи Кремлис.

Вълнуващо е да държа тази прекрасна награда – “Кмет на годината” и тя да бъде за моя роден Ивайловград. Той се превърна в емблема и приемам тази награда като признание за труда на моите съграждани и колеги в общината и администрацията. Благодаря за доверието – аз започвам моят работен ден с една максима: “Да направя така, че хората в моя град да се чувстват по-добре”, каза Диана Овчарова, кмет на Ивайловград.

Диана Овчарова, кмет на Ивайловград
Диана Овчарова, кмет на Ивайловград

Красимир Герчев, кметът на Разлог, заяви: “За мен е изключителна чест да получа тази награда, защото това е едно признание. Искам да благодаря на Kmeta.bg, защото без техните усилия, нашата работа нямаше как да бъде достъпна за всеки. Ще се постараем нашата община да става все по-красива”.

Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Атанас Камбитов каза пред гостите: “Искрено се радвам, благодаря на всички – на Kmeta.bg, на г-н Томов, на всички, които ни подкрепиха и на всички, които участваха. Приемам наградата като оценка на постигнатото. Ние работим много успешно по оперативните програми и да превърнем града в център на региона”. Той благодари и на правителството заради програмата за саниране. “Трудни са времената, чакат ни доста предизвикателства, бъдете здрави”, каза още той.

Припомняме, че над 600 000 българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници.

 

Трима градоначалници извоюваха престижното звание „Кмет на гражданите” в тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината 2016”. Омбудсманът Мая Манолова обяви резултатите от всенародното допитване на официалната церемония в столичния хотел „Маринела”. Кметовете на Каварна, Троян и Кърджали спечелиха в най-оспорваната надпревара между 265 общини. Нина Ставрева, Донка Михайлова и Хасан Азис са носителите на „Кмет на гражданите 2016” съответно в раздел малка, средна и голяма община.img_3135

„Радвам се че връчвам точно тази награда – Кмет на гражданите, защото както знаете, като омбудсман моят най-тесен ресор са именно гражданите и решаването на техните проблеми.В този смисъл сред моите най-близки партньори сте именно Вие – кметовете“, каза омбудсманът.

„Истината е, че ако вашите администрации не работят, то и аз не бих могла да си свърша добре работата, не бих могла да помогна на гражданите“, каза още Манолова. Тя благодари на градоначалниците за помощта в кампанията “Великден за всеки, дари празник за баба и дядо“, с която бяха зарадвани близо 35 хиляди пенсионери. Завърши, че за нея е особено удоволствие да връчи именно наградата „Кмет на гражданите“, „защото този вот е най-истинският, той дава най-обективната оценка дали си вършите работата добре или не“.

„За мен тази награда има особен смисъл, знам че я заслужава всеки един от вас. Мисля, че тази награда е и награда за гражданите на Троян, с които ежедневно преодоляваме много препятствия. Благодаря на Кмета.бг, че не ми подкрепя в нашите трудности, болки и надежди“, каза Донка Михайлова.

„Поздравявам Ви за Вашата работа и знам, че всеки е достоен за тази награда. Когато страната ни е в криза, когато сме в трудности, българската община винаги е била до хората и българите кметове винаги са били генератори на устойчивост и са били надеждата на хората. Поздравявам всички колеги, че и в този труден момент българската община доказва, че има държавност“, обърна се към събралите се кметът на Кърджали Хасан Азис.

img_3147

„В моите 4 мандата съм имал много награди, сега когато получавам тази награда, си мисля нещо друго, когато един кмет печели изборите, той страва кмет на съответната община. Г-н Томов създаде този критерий българските кметове да се съзтезават и да имат този обективен критерий, при следващата една година като кмет, който печели доверието на гражданите, се чувствам като Кмет на България“, обясни той. Хасан Азис поздрави всички всички с международния ден на толерантността. Водещият критерий в управлението на Кърджали е била толерантността, увери той.

Източник: Kmeta.bg!

Добавени коментари

Бачкатор публикува:
17 Ноември 2016 | 23:56
Нвзнам за ремонти, ама цело лето тия що са заети по проектите за реставриране на старите сгради, бившата прокуратура и детската градина. ЕДНА СМЕНА РАБОТИМ, СЕТНЕ ЕДНА СМЕНА У КМЕТО, ЕДНА СМЕНА РАБОТИМ, СЕТНЕ ЕДНА СМЕНА У СИНО МУ. вие си направайте изводите
неподкупен публикува:
17 Ноември 2016 | 22:11
ЛЕ ЛЕЕ краси я ме е срам да ги слушам тия истини па вие вашта вашта собра ка сте
Милеинженеринг публикува:
17 Ноември 2016 | 21:56
Честито на нас ,че ремонтирахме къщите за по 100000 лв.на д-р Мария Копанарова и на баненския СОТ Венци Гърменов безплатно. Дано не не забравят за новите общински поръчки.
Гражданин публикува:
17 Ноември 2016 | 21:12
Трябваше да поканите и Любен Татарски, та и kmeta.bg да разберат кой в крайна сметка е кмет на Разлог, всички разложани отдавна си го знаем. А иначе честито. Направи ми впечатление че всички събрали се там, на тази вечеринка в един от най-скъпите хотели в София не спряха да ръсят хвалебствия за Бойко Борисов, само нашия кмет беше по-резервиран, вероятно пак ще задуха вятъра на промяната при него и той бързо ще се преориентира. То е разбираемо, губи ли се такъв потенциал, или се изпуска такъв кокал? Честито Община Разлог, благодарение на вашата бедност, на безработицата, на корупцията и най-вече на безхаберието и глупостта Ви! За която никой не може да Ви помогне!!!
разложенин публикува:
17 Ноември 2016 | 11:58
Така, както е тръгнало Герчев ще направи община Раазлог не по-красива, а по-смрадлива!

Добавете Вашия коментар

TOP