Инж. Красимир Герчев, кандидат за кмет на община Разлог: Променихме облика на града и селата, а дневният ред задават хората

12 Октомври 2015 | 08:38
17 коментара
Общество
Инж. Красимир Герчев,  кандидат за кмет на община Разлог: Променихме облика на града и селата, а дневният ред задават хората

Красимир Герчев е роден на 31 май 1965 г., женен, с един син. Завършил е Висшия минно-геоложки институт, специализирал е геотехнологии. Има специализации в областта на бизнес-предприемачеството и интернет маркетинга.


Печели частичните избори за кмет през 2009 г., а след това убедително и редовните през 2011 г. В ГЕРБ сочат Красимир Герчев като един от най-успешните кметове в страната. Удостоен е с националните награди Кмет на годината в категория "Усвояване на средства по европейските програми" и Кмет на годината в категория "Инвестиции в здравето и спорта". Кандидатурата му е издигната за трети мандат.

Тони Маскръчка

- Г-н Герчев, как приемате оценката, че сте сред кметовете отличници?
- Външният поглед на това, което е свършено в общината, е важен, както е важна и оценката, която хората ми дават. За каквито и инвестиции да говорим, ако с нищо не се променя животът към по-добро, означава, че нищо не е свършено. Непрекъснато правя срещи с жителите на общината, за да чуя техните проблеми. Те задават дневния ред на дейността ми. Техните желания са моята програма за развитие.

Готова е управленската ми програма и за следващия мандат, съставена изцяло от преките контакти с жителите на община Разлог и обективните потребности.

Общината е сред най-бързо развиващите се общини и това никой не може да отрече. Амбициите ми са да продължи да се развива още по-успешно. Заставам пред съгражданите си с изпълнена и преизпълнена програма, придадохме нов облик на града и селата.

- В условия на икономическа и финансова криза, когато парите все не достигат, как успявате да се справите?
- Истината е, че без спечелените средства по оперативните програми на ЕС, щеше да ни бъде трудно. Проекти се печелят трудно, но с добър екип показахме, че за 4 г. може да се привлекат над 47 млн. лв. за инфраструктура. Общинската болница е изцяло обновена, отделенията са оборудвани с най-модерната апаратура, за което вложихме 4,7 млн. лв. по ОП "Регионално развитие". Родилното ни отделение е най-доброто в областта и всяка година се  увеличава броят на ражданията. Предстои ремонт на Детско отделение и ОАРИЛ. Отделението за долекуване е съвсем ново и мисля, че няма друго такова в страната. Нови 17км пътища, 11км тротоари, 5км велоалеи и 3км водопровод се изграждат в община Разлог, преобразяваме центъра на Разлог с гранит и мрамор, който става все по-хубав с изградените зелени цветни площи, паркове, алеи и градини, с изключително отношение и на гражданите към чистотата на града. Над 90% от общинската пътна мрежа е реновирана. Остават малки участъци около Елешница, Разлог-Бачево и Д. Драглище-Белица. На етап окончателно проектиране е реконструкцията на улиците в Елешница, Баня, Бачево, Д. Драглище и Г. Драглище.Те са в един общ проект по Програмата за развитие на селските райони. Подменена е ВиК-мрежата в Разлог, Баня, Д. Драглище, Г. Драглище. Имаме готови проекти за Елешница.

- Има ли пари  за спорт?
- Над 6,5 млн. лв. сме вложили в спортна инфраструктура. Има нов стадион в Годлево, спортна площадка в Баня, а стадионът в Разлог стана най-добрият в Югозапада. Готови сме с  проекти за спортни площадки в Добърско, Г. Драглище, Д. Драглище. Развитието на спортната инфраструктура и предоставянето на условия за спорт е предпоставка за здраво поколение и здрави хора. Имаме стотици деца в клубове и школи, добри волейболни и футболни отбори, ски-клуб и др. Инвестициите в спорта са инвестиции в здравето.


- Безработицата е бичът днес за хората. Общината не разкрива работни места, но какво правите в тази насока?
- Предоставяме обективни и благоприятни условия за инвестиции. Имаме индустриални зони, а администрацията помага за привличането на инвестиции чрез добро административно обслужване. Данъците  за бизнеса са облекчени. Крайно необходимо е въвеждането на електронното правителство и управление, за да предоставяме комплексни административни услуги и да не се разкарват инвеститорите между различните институции. В интегрирания план за градско развитие са включени  трите индустриални зони, тяхното разширяване, реконструкция и модернизация.

- Разлог е в подножието на три планини-Рила, Пирин и Родопите. Туризмът ли е бъдещето?
- Разлог активно се рекламира като дестинация за планински, голф, ски и SPA-център. Ние имаме най-голямото игрище по голф на Балканите, най-красивата хижа, конни бази, уникални църкви, атрактивни традиционни и съвременни празници, минерални извори и СПА дестинации в село Баня. Община Разлог се превръща в целогодишен курорт и с всяка година се посещава от все повече хора и това показват справките от туристическия данък. Същата положителна тенденция отбелязват и "Паркинги и гаражи". Добра крачка е предоставянето на общините на минералните извори и вече имаме 15 разрешения за водовземане. Имаме нова, качествена туристическа услуга в с. Баня, където са концентрирани минералните води. Хотелите в м. Бетоловото и в района на голф-комплекса отчитат ръст на заетостта. Общината се утвърди и като водеща в конния туризъм с базите в Бачево и край града, предлагащи и терапия за хора с увреждания. Предстои да изготвим карта, в която да дефинираме туристическите услуги. Хижа "Яворов" е най-добрата у нас, почти сме готови с велоалея до Бетоловото, открихме панорамната алея "Стъпалата". Предоставили сме инвестиционните си намерения за изготвянето на новия План за управление на НП "Пирин". Имаме и добри примери как може чрез селски туризъм да се издържа една фамилия.
Освен туризмът, развиват се и съпътстващи сектори като дървопреработването, мебелната промишленост, хранително-вкусовата и земеделието.

-Как ще повлияе на Разлог новият план за развитие на НП „Пирин”?

Несъмнено – положително. Трябва да гледаме напред и се обединяваме в отстояване на националните ни и регионални интереси. Самостоятелно общините не сме конкурентноспособни. Туризмът може да повлияе на икономическото развитие и благосъстояние на региона, намаляване на безработицата, бъдеще за младите хора. И когато хората имат работа и са икономически обезпечени, няма да изсичат гората, т.е. икономическото  развитие  ще съхрани планината.

Финалният вид на плана дава възможност да се работи в посока на подобряване на туристическото и икономическото развитие на региона, създаване на нови работни места и повишаване стандарта на живот. Всички бъдещи дейности, засягащи територията на НП „Пирин” ще продължат да бъдат съгласувани с Министерството на околната среда и водите и ще бъдат подлагани на дискутиране със заинтересованите страни, за да бъде спазено екологичното равновесие.
- Не забравяте и хората в неравностойно положение, които са най-уязвимите.
- Социалната ни програма и услугите, които предоставяме, са сред водещите в страната. Субсидираме редица услуги като социалната кухня се ползва от 300 души всеки ден. Немалко средства сме вложили в домовете и дневните центрове за деца и възрастни, които изискват специфични грижи. Отделяме  средства за децата и хората в неравностойно положение, за пенсионерските клубове, субсидираме семейства с репродуктивни проблеми, подпомагаме социално-слабите, стараем се да решаваме всеки човешки проблем.
- Санирахте детски и учебни заведения. Какво предстои още?
- Училищата и детските градини в община Разлог са модерни и красиви, но винаги има още какво да направим. Подготвяме пълна подмяна на интериора и мебелировката на детските градини, смяна на съоръженията за игра в дворовете им и много други.

- Оставили сте работа и за следващия мандат?

- Много. Общината е жив организъм и винаги има нещо, което може да се доразвие, да се направи по-модерно. Лесно се прави програма за години напред, ако познаваш проблемите и отговаряш на потребностите на неговите жители.

- Кои са ценности, на които държите?
- Семейството, приятелите. Тази година със съпругата ми отпразнувахме 25 години щастлив семеен живот, посрещнах своя 50-годишен юбилей с най-близките си, получих изключително вълнуващи подаръци, между които реплика на Самарското знаме, което е носил моят прадядо Ангел Герчев. Но има и други ценности, които са важни за мен. Една от тях е да бъда полезен за хората, а това се постига с много работа.

 

Тони Маскръчка

Добавени коментари

stoqn публикува:
12 Октомври 2015 | 22:13
кво стана с разследването на господарите на ефира геро какво наказание понесе а тая крадла кмет.пак се кандидатирала е това е наглост та наглост
До №3 публикува:
12 Октомври 2015 | 19:42
Ти дане да си от Париж, по добре ти изчезвай я градево, годлево най добре камбоджа и ощепо убоо алкатраз. И си земи с тебе тоо супер успешен кмет та белким таа провинциална локва тръгне нанекаде!
Гражданка публикува:
12 Октомври 2015 | 19:40
Ей усрахте се с тоя Герчев вече! Толкова си е страх, че ще изпаднете по пътя, че сте готови да лапате .... Сигурна победа за номер 3 хахаха естествено, като от горе е спуснато така:))) ваще гласове нямат никакво значение, ама никакво ако е речено г-н ти Герчев цравото на Любенчо да е че е и мн ясно че са направени некви неща нали требуем да се замажааа очите на хората да рекаа Ееей башия имен много напри за нас, алооооо събудете сееее !! Бюлетина номер 8 - НЕЗАВИСИМО и ЕКСПЕРТНО!!!
№3 до разложенин публикува:
12 Октомври 2015 | 16:43
Иска ти се "разложенино", ама не се надай, пий една студена вода да ти разкара, варди се да не настинеш, иии хай отдека си- я симитли, я градево, я годлево я в некоа наклонка.. Красимир Герчев е и ще бъде кмет докато той си иска, после може да се бутате некъде към 2030година, алал да ви е! №3 №3 №3 - нашият избор, правилния избор!
до за Краси публикува:
12 Октомври 2015 | 16:22
За каква агресия говорим - включва ли това заплахите отправени от сегашната власт към жителите на града и селата. Нима не бе в тази връзка и инцидентът днес на площада в Разлог на 20 метра до шатрата на ГЕРБ, която 5 минути по късно бе махната.Оставете хората да решат дали да го подкрепят без натиск и тормоз Вие за какви се мислите....
НЕ на захарта по улиците публикува:
12 Октомври 2015 | 16:19
какво ще видиме от Захариев, боже.. той не знае къде се намира... намръщената му физиономия кой я харесва? Дал пари да му пишат коментари, че ще победи... ХОра не се подлъгвайте, нищо няма да направи този господин, архитект... той не може дроб да дели, получава висше образование...както се казва в една песен :) Само истински управник може да създаде престиж и ниво на общината...:) Това е Красимир Герчев! За това и го подкрепям! :)
!!!!!!!! публикува:
12 Октомври 2015 | 16:16
Няма база за сравнение ...това е ... няма битка, конкуренти няма.. инж. Герчев е доста висока топка... база за сравнение - 0! Само бюлетина н. 3 ще затвори устата на некадърниците, които само коментират и плюят! Гласувайте хора, не после да се питаме... мале тоя Захариев, какво ли ще направи.. не си правете експерименти, залагайте на сигурното! Номер 3!!!
Краси публикува:
12 Октомври 2015 | 16:10
Е и щее че промени като дойде некой друг, защо баламосвате хората бе- дали КЦХ, дали дрожди, дали магнитни че заработи, истината е, че на никой не му се работи, страдате по тия предприятия оти одехме кога си искаме на работа, т.е . водехме се на работа оти само кафета и цигари, накрае на месецо заплатка- зор ле! Никой не иска да поеме отговорност за други хора, всеки се спасява поединично- кадърните успяха, може да не забогатеят, но и от глад нече умрат, некадърниците и лаячето като всички по-горе чекаа некой друг да ги оправе, да им дава, да открада и така преживеват. Краси управлява добре общината, неговата задача той си я изпълнява- ние да се видим какво можем да покажем- дотука само моабете, това ни се отдава най-добре, ама да се надупиме да работиме- вък, ай некой друг да я свръши! Та така Краси, ич да не те е, ни е сме с тебе и №3!
2121 публикува:
12 Октомври 2015 | 15:41
Наситихме се на това, което прави досега г-на Гречев.От него нищо добро нема за хората.Плочки, асфалти не се ядат.Какви резултати постигна той през 6-те години на управлението си, за препитанието на населението?Нищо, абсолютна нула.Не желаем повече да ни показва какво може?Искаме промяна.
разложенин до № 3 публикува:
12 Октомври 2015 | 15:36
Кмет на Разлог ще е Димитър Захариев с бюлетина № 8.
за Краси публикува:
12 Октомври 2015 | 13:52
Нормално е при добре свършена работа, човек да се похвали, за това което е направил! И селата и улиците.. то не става така, да щракнете с пръсти и хайде, готово е! Засрамете се малко ... все негодувате. Делата трябва да се гледат, не клеветите! Трябва да се почне от някъде... инфраструктирата на града е перфектна, и винаги може още. И ще бъде доказано, след като Краси отново поеме всичко в ръцете си. Кадърно управление трябва, не агресията, която проповядват останалите кандидати. И всички това доказвате, злобата ви няма да промени. А един град, гради облика си с ДОБРОТА, не с омраза!
алоу публикува:
12 Октомври 2015 | 13:47
Плочките са поставени, пак недоволствате... нормално при все още неизпълнен проект, нещо да е кариво като всички умници стъпвате по тях. ПОставят се ленти, късате ги, е няма как да не са криви. Фуги,... че вие разбирате ли от фуги бе? Информация винаги може да се намери в общината, всичко е прозрачно и ясно за неразбралите!
№3 в бюлетините публикува:
12 Октомври 2015 | 11:45
Най-успешният кмет, най-добрият, с най-много направени неща, какво значение има къде е роден, важното е къде е израсъл и къде живее, къде работи и за кой работи, а това е господа и госпожи мрънкачи е - ГР.РАЗЛОГ, ОБЩИНА РАЗЛОГ. И да се спукате тая си е - Краси -кмет с №3
???????? публикува:
12 Октомври 2015 | 09:07
Г-н Герчев, никъде не пишеш и казваш, къде си роден? Хората искат да знаят.Град Разлог ли е родното ти място или.......???????????
реформатор за истината публикува:
12 Октомври 2015 | 09:02
С какво се перчиш, г-н "най-успешен" кмет? Баня, Драглищите и Добърско ги съсипахте със сметището, което натресохте точно на пътя им, заедно с Любен Татарски? Останалите села и Разлог също са оставени на произвола. Градинки, спортни площадки, това не решава проблемите на хората.Набий си в главата, че не си нужен на общината.Трябват ни стабилни управници, а не палячовци.Само бюлетина № 9.
Обективна публикува:
12 Октомври 2015 | 09:00
Мрамор и гранит в центъра наистина е добре като идея, но изпълнението е ужасно. По-грозно поставени плочки не съм виждала! Огромни фуги и криви плочки??!! Г-н Герчев, къде ви е контрола? Кой приема това отвратително изпълнение на проекта? Кой плаща за него? А кога е крайният срок за завършване?
3030 публикува:
12 Октомври 2015 | 08:49
Айде стига си ни баламосвал бе, Геро!Специалист по какво си? По далаверите и кражбите.Ама ти сериозно ли си мислиш, че си най-успешен кмет? Питай хората, нека те си кажат думата. В очите никой нее смее да ти каже истината, ама дори и твоите си хора зад гърба ти говорят, що за стока си?

Добавете Вашия коментар

TOP