Информационна кампания за опазване на околната среда в Сандански

08 Октомври 2018 | 12:58
0 коментара
Култура

На 5 октомври /петък/  от 11:30 часа на пл. България, Община Сандански проведе информационна кампания, насочена към опазване на околната среда.

След откриването на обновената детска градина в с. Дамяница, в изпълнение на проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, Община Сандански реализира редица дейности, подчинени на темата за опазване на околната среда.

По-рано през годината по същия проект деца от детските заведения и основните училища в Сандански и партньорската организация от Ново село – Република Македония, взеха участие в Екологична работилница «Бъди еко». Техните учители бяха обучени как да преподават по интересен и забавен начин иначе безинтересната за подрастващите тематика.

На финала на изпълнение на дейностите по проекта – жителите на община Сандански бяха провокирани да помислят за опазването на околната среда. Организираната кампания промотира постигнатите резултати по проекта и информира потребителите за възможности за пестене на енергия и ползите от това за бъдещето на Земята.

Добавете Вашия коментар

TOP