Информационна кампания за опазване на околната среда в Сандански

01 Октомври 2018 | 11:22
0 коментара
Общество

На 5 октомври /петък/  от 11:30 часа на пл. „България“, Община Сандански ще проведе информационна кампания, насочена към опазване на околната среда.

След откриването на обновената детска градина в с. Дамяница, в изпълнение на проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, Община Сандански реализира редица дейности, подчинени на темата за опазване на околната среда.

По-рано през годината по същия проект деца от детските заведения и основните училища в Сандански и партньорската организация от Ново село – Република Македония, взеха участие в Екологична работилница «Бъди еко».

Техните учители бяха обучени как да преподават по интересен и забавен начин иначе безинтересната за подрастващите тематика. На финала на изпълнение на дейностите по проекта – жителите на община Сандански също ще бъдат провокирани да помислят за опазването на околната среда. Организираната кампания ще промотира постигнатите резултати по проекта и ще информира потребителите за възможности за пестене на енергия и ползите от това за бъдещето на Земята.

Събитието се организира като част от дейностите по проект с референтен № CB006.1.11.199 и наименование: „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, който е съ-финансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПА за трансгранично сътрудничество България-Македония 2014-2020, CCI No2014TC16I5CB006.

Добавете Вашия коментар

TOP