Информационен форум „Заедно срещу трафика на хора” ще се проведе в Благоевград

07 Декември 2015 | 10:31
0 коментара
Общество
Информационен форум  Заедно срещу трафика на хора” ще се проведе в Благоевград

 

Националната комисия за борба с трафика на хора, Местна комисия за борба с трафика на хора- Благоевград в партньорство с евродепутата Мария Габриел, Община Благоевград и РИО- Благоевград организират среща с ученици на тема „Заедно срещу трафика на хора”.

Информационният форум ще се проведе на 8 декември / вторник/ от 10.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград. Участие ще вземат ученици от XI и XII клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов”. Модератор на дискусията ще бъде Секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Любка Митева.  Тя ще представи експерти по линия на „Трафик на хора” от Държавния департамент на САЩ. В специално видеообръщение ръководителят на българската делегация на Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.- председател на групата на ЕНП Мария Габриел ще насочи вниманието на младите хора върху превенцията на трафик на хора. Ще бъде представен и късометражния филм на студентите Магдалена Фердинандова и Димитър Стойчев –„Loverboy”.

Експерти по линия „Трафик на хора” е сектор „БОП” – Благоевград при „Борба с организираната престъпност”, Окръжен съд и членове на МКБТХ ще представят реални случаи от оперативната работа във връзка с трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Добавете Вашия коментар

TOP