Информационен бюлетина на МВР за област Перник

18 Април 2023 | 11:27
0 коментара
Общество
Перник
Информационен бюлетина на МВР за област Перник

Информационен бюлетин на ОДМВР-Перник

18 апр 2023

 

Перник. 42-годишен мъж е настанен в болница с наранявания в областта на главата. Инцидентът е станал на 17 април през нощта, когато на тел. 112 бил подаден сигнал от сина на потърпевшия, че е намерил баща си в пернишкия кв. „Бела вода“ с рани по главата. Незабавно е транспортиран в пернишката болница, където е оставен за лечение в реанимация. Има данни, че преди това е употребил алкохол. Предприети са действия за изясняване на случая в рамките на започнатото досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокуратурата. 

Бързи производства. Три бързи производства са започнати в Перник през почивните и празнични дни.
На 14 април, около един час преди полунощ, на ул. „Струма“ в областния град бил проверен лек автомобил „КИА“ с водач 41-годишен перничанин. Тестът му за наркотични вещества реагирал положително за амфетамин. Мъжът бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка. При направения му личен обиск, у него е открито и иззето пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин при направения полеви тест. Започнати са бързи производства по чл. 343 „б“, ал. 3 и 354 „а“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.
Мъж е задържан за шофиране на автомобил след употреба на наркотици. На 17 април, около 09, 45 ч., в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 39-годишен перничанин. Тестът му за наркотични вещества отчел положителен резултат за кокаин. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и  действията по разследването продължават.

Нормална е била пътнотранспортната обстановка в региона през почивните и празнични дни
Без сериозни нарушения и инциденти по пътищата преминаха Великденските празници в Пернишка област. Не бяха регистрирани задръствания и тапи в началото и края на почивните дни.
8 леки пътнотранспортни произшествия са регистрирани за времето от 13 до 17 април. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на моторните превозни средства, участвали в инцидентите. За различни нарушения са съставени 68 акта и 334 фиша. Заснети са и 448 клипа за скорост. Шестима водачи са установени да карат след употреба на алкохол и наркотици – двама от 0,5 до 0,8 промила, двама от 0, 8 до 1, 2 промила и двама след употреба на наркотични вещества.

Пожари. На 18 произшествия са реагирали огнеборците от региона през изминалите празнични и почивни дни. В 16 от случаите са гасени сухи треви и отпадъци и е осъществена техническа помощ и дежурства. Два са пожарите с материални щети:
На 16 април е подаден сигнал за горящ апартамент в пернишкия кв. „Изток“. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са мебели и са опушени стените на помещенията. Няма пострадали хора.
Микробус е изгорял на ул. „Р. Даскалов“ в гр. Радомир. Автомобилът е пламнал на 17 април, около 06, 30 ч. в резултат на техническа неизправност. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Започва тестване на сиренната система в Пернишка област

От утре, 19 април 2023 г. до края на месец май ще се проведе тренировка на системата за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии в региона. Това ще стане по график, изготвен за всяка община. Мярката цели да провери техническото състояние и обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчвани от акустичните сиренни устройства. Тренировката е в изпълнение на Наредбата за условията и редът за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.

Добавете Вашия коментар

TOP