Информационен бюлетина на МВР за област Кюстендил

18 Април 2023 | 11:15
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетина на МВР за област Кюстендил

В края на миналата седмица при проведени процесуални действия служители на РУ Кюстендил са открили и иззели от къща в Кюстендил 1.393 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Обитателите на къщата, 45-годишна жена и 53-годишен мъж, са задържани с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление против финансовата система, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 29-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка в обитаваното от него жилище в с. Яхиново е открита и иззета опаковка с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано в РУ Дупница бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Бобов дол  при извършен личен обиск на непълнолетно момче са открили и иззели от него сумата от 358 лв., обект на кражба, и сгъвка марихуана. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Непълнолетният е предаден на родителите от инспектор ДПС, работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са задържани с полицейска заповед  двама мъже за направен опит да извършат кражба от учебно заведение в Кюстендил. Сигналът за проникване в имота е подаден след като е реагирала охранителната система на сградата, предприети са незабавни действия от полицаите  и на място са установени приготвени за изнасяне акумулатор, токоизправител, големи лозарски ножици и двама  мъжа, напускащи училището бягайки.Задържаните са на 31 и на 34 г. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици са образувани по време на празниците в РУ Дупница. Водачите са задържани с полицейска заповед. Единият е 23-годишен софиянец, бил е зад волана след употреба на наркотични вещества, другият е 43-годишен дупничанин, управлявал е с 1.96 промила алкохол в издишания въздух, третият е 34-годишен дупничанин, управлявал с 1.34 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете на водачите са направени с техническо средство, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

41-годишен водач на л.а. „Рено“ е установен от пътни полицаи да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.85 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Проверката е извършена на пътя за с. Търновлаг. Водачът е задържан с полицейска заповед, по случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

59-годишен мъж е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница за отправена закана за убийство към негов съсед, нанесъл му е и удар с метален предмет. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 В РУ Рила  са заявени 2 кражби на инвентар от къща и от бунгало в с. Цървище. По данни на заявителите кражбите са извършени за времето от 4 до 15 април. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Двама са пострадали при сбиване в дискотека  в Кюстендил в нощта на събота срещу неделя, участниците в конфликта са били във видимо непрезво състояние, единият е 38-годишен, другият на 34. По-младият е с порезни рани на ръка и хълбук. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Информационен бюлетина на МВР за област Кюстендил

В края на миналата седмица е възникнал междусъседски скандал в кюстендилския квартал „Изток“, 44-годишен е възпроизвел изстрел с газов пистолет и е нанесъл удар  по главата на 34-годишен,

Пострадалият е получил помощ в кюстендилската болница, нападателят е задържан, иззет е с протокол за доброволно предаване газовият му пистолет. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в Дупница в близост до  кръстовището, образувано от улиците „Е.Трайчев“ и „Акад. П. Динеков“ при маневра на  заден ход е блъсната 78-годишна пешеходка от  т.а. „Форд“, управляван от 31-годишен. Пешеходката е починала на място. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е получен сигнал в полицията в Кюстендил за намерен труп на куче в с. Слокощица, трупът е предаден на ветеринарните власти за аутопсия, досъдебно производство е образувано по случая.

Кражба на 3 електродвигателя от частен имот в Кюстендил и кражба на битова техника от къща в с. Лиляч са заявени в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. На място са извършени огледи от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите.

11 пожара са гасили екипи на РСПБЗН по време на почивните дни в Кюстендилска област. Един от тях  е нанесъл щети – 2 кв. м покривна конструкция е изгоряла на къща в Сапарева баня, пожарът е бил причинен от строителна неизправност, спасена е сградата.

При проведената специализирана операция за контрол на пътното движение за времето от 13 до 17 април по пътищата на Кюстендилска област са проверени 1951 МПС, 2024 лица. За установени нарушения са съставени 70 акта, 173 фиша. Направени са и 475 клипа в населени места и 963 – извън населени места. В рамките на операцията са установени 4 неправоспособни водачи.

Добавете Вашия коментар

TOP