Информационен бюлетина на МВР за Кюстендил, Дупница и Рила

06 Февруари 2024 | 21:48
0 коментара
Общество
България
Информационен бюлетина на МВР за Кюстендил, Дупница и Рила

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР - КЮСТЕНДИЛ

На 05.02.2024 г., служители на РУ Кюстендил и РУ Дупница са задържали двама мъже за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие. Кюстендилецът е 27-годишен, задържаният в с. Слатино е на 36 г., двамата мъже са известни на полицията и с други противозаконни деяния. Образувани са бързи полицейски производства по случаите, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в  РУ Рила за ползване на ел. енергия чрез приспособление, което дава възможност за неотчитане . Проверката в къща в Рила е извършена след сигнал на електроразпределителното дружество.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

На 05.02.2024 г. при извършена проверка в търговски обект в Дупница са открити иззети стоки със запазени търговски марки, предлагани в обекта без съгласието на притежателя на правото за търгуване. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 23-годишният водач, гражданин на Р Косово, е задържан с полицейска заповед. Проверката е извършена на пътя Дупница- Кюстендил, водачът на л.а. „Ауди“ е тестван с техническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Кражба на множество вещи от къща в с. Мурсалево е заявена вчера в РУ Рила, отнети са въздушна пушка,винтоверти, старинна сабя и др. Проникването е осъществено чрез взлом. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 27.12.23 г. до 5.2.2024 г. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Кражба на керамичен котлон, вградена фурна и телевизор  от къща в града е заявена вчера в РУ Кюстендил. Проникването е осъществено чрез взлом. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

 9 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, 7 от тях са причинени поради небрежност. Един – възникнал в жилищна сграда в с. Гърляно, е причинен поради строителна неизправност. Унищожени са 12 кв. м покривна конструкция. Няма пострадали хора. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.

На 04.02.2024 г. дупнишки полицаи са установили и задържали 19-годишен извършител на кражба. Сигналът  за отнета чанта с лични документи и пари от незаключен и паркиран на ул. „Трети гвардейски полк“ л.а. „Волво“ е подаден в  полицията в Дупница от потърпевшия. По негови данни деянието е извършено за времето от 16.20 до 17.00 ч. Предприети са незабавни действия и служителите установили извършителя  в широкия център на града. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, от Севлиево е. От него са иззети откраднатата чанта с лични документи, кредитни карти и 200 евро. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

4 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества

Служители на РУ Рила са установили 67-годишен водач на л.а. „Шкода“ да управлява с 1.26 промила алкохол в издишания въздух, проверката е извършена в района на Кочериново, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване;

В с. Мломолово бобовдолски полицаи са установили 31-годишен водач на л.а. „Сеат“ да управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, задържан е с полицейска заповед;

В с. Големо село е установен 45-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява с 1.25 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, взета му е кръвза анализ, водачът е задържан; в Кюстендил е установен 41-годишен водач на л.а. „Тойота“ да управлява с 1.22 промила алкохол в издишания въздух, взета му е кръв за анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване, водачът е задържан с полицейска заповед. За случаите е уведомена прокуратурата.

Служители на РУ Кюстендил са осъществили оперативно-издирвателни действия в условията на неотложност след подаден сигнал за издирване на малолетно момиче, което е напуснало дома си. Детето е установено – в добро здравословно състояние, предадено е на семейството.

В края на миналата седмица е постъпил сигнал за нанесен побой на 37-годишен мъж  в района на жп гарата в с. Копиловци от 3-4 мъже. Потърпевшият е установен в кюстендилската болница, със счупен глезен е. Двама от нападателите също са установени – 51-годишен мъж от селото и 21-годишният му син. Бащата е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

54-годишен кюстендилец е задържан в ареста на РУ Кюстендил за упражнено домашно насилие. Нанесъл е побой на съпругата си, тя е настанена в кюстендилската болница с 2 счупени ребра. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

На 04.02.2024 г. в полицията в Кюстендил е заявена кражба на множество вещи от къща в с. Ваксево – моторен трион, ел. двигатели, пералня, помпи за вода, автомобилни гуми с джанти, ракия. Проникването в имота е осъществено чрез взломяване на врати и прозорец. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор. 


 

Добавете Вашия коментар

TOP