Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

06 Ноември 2023 | 12:54
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград
От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

На 03.11.2023 г. в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград е проверено жилище, обитавано от двама мъже на 39 и 41 години, където органите на реда открили около 7,20 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата в ж.к. „Изток“ в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на 42-годишен мъж от града. Намерени са около 1,77 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин и около 2,88 грама канабис. В хода на работата по случая е проверено и обитаваното от лицето жилище, където е намерена около 17 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство

В обедните часове на 05.11.2023 г. в района на ул. “П.Р. Славейков“ в гр. Благоевград, криминалисти при 01 РУ-Благоевград проверили 33-годишна благоевградчанка, у която са открити две полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 1,35 грама канабис. Същата е задържана със заповед за задържане до 24 часа и е уведомена РП-Благоевград.

През вчерашния ден в жилище в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград полицейските служители открили полиетиленово пликче с намираща се в него кафява тревиста маса. След направен полеви тест тя е реагирала положително на канабис с тегло около 2,3 грама. 34-годишният обитател на дома е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Вчера, при извършена проверка в местността „Мацански андък“ до пътя за с. Делвино, от криминалисти при 02 РУ-Благоевград е намерена укрита найлонова чанта, съдържаща около 80 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Задържан е непълнолетен младеж от гр. Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 22:45 часа на 04.11.2023 г. на ПП1 Е-79 в района на гр. Кресна, от полицейски служители на РУ-Сандански е спрян за проверка лек автомобил „Шевролет“, управляван от 23-годишна жена от с. Крушовица, общ. Мизия. С техническо средство органите на реда установили, че водачката на автомобила шофира след употреба на наркотично вещество. Тя е задържана със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

При извършена, около 21:10 часа на 05.11.2023 г. на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Благоевград, проверка на лек автомобил „Ауди“, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е констатирано, че 48-годишната водачка на автомобила от гр. Благоевград шофира без свидетелство за управление на МПС. По случая е образувано бързо производство.

На 05.11.2023 г. в качеството на обвиняем е привлечен 35-годишен мъж от с. Полена, общ. Симитли, който около 01:00 часа на 03.11.2023 г. в района на ул. „Крали Марко“ в гр. Благоевград е нанесъл удари с ръка в областта на лицето на 51-годишен благоевградчанин, в резултат на което му е избил четири зъба. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 21:05 часа на 04.11.2023 г. на тел. 112 е получен сигнал за физическа саморазправа пред жилище в гр. Кресна между четирима мъже от града. При инцидента, с комоцио е пострадал непълнолетен младеж от гр. Кресна, който е настанен за лечение в МБАЛ-Сандански. Двама мъже на 22 и 46 години са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Полицейски служители на РУ-Разлог работят по получено съобщение за извършена, за времето от 18:00 часа до 22:00 часа на 03.11.2023 г., кражба на два моторни триона от отключен лек автомобил, паркиран в гр. Разлог. По случая е образуван заявителски материал.

ПТП:

На 03.11.2023 г. около 08:40 часа на АМ „Струма“ в района на гр. Сандански, товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с 43-годишен водач от с. Коларово, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е излязъл в дясно от платното за движение, блъснал се е в мантинела и се е обърнал на дясната си страна. Водачът на автомобила е получил охлузни рани в областта на таза и след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Направената му проба с техническо средство за употреба на алкохол е отчела отрицателен резултат.

На 05.11.2023 г. около 06:35 часа в района на с. Лешница, общ. Сандански, товарен автомобил „Фиат Скудо“ с 21-годишен водач от с. Склаве, извършвайки маневра на заден ход е блъснал 86-годишна жена от селото. Жената е пострадала с наранявания в областта на гръбнака и е настанена за лечение в МБАЛ-Сандански без опасност за живота. На водача на автомобила са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества.

 

Добавете Вашия коментар

TOP