Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

01 Ноември 2023 | 15:27
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

В хода на проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, през вчерашния ден в гр. Благоевград криминалисти при 01 РУ-Благоевград са проверили жилище в града, обитавано от 23-годишен мъж. Намерени  и иззети са около 4 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис и три саморъчно свити цигари, съдържащи общо около 1 грам канабис.  Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Благоевград.

2.     Около 01:20 часа на 31.10.2023 г. на ул. “Патриарх Евтимий” в гр. Банско, от полицейски служители на РУ-Банско е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Поло”, управляван от 45-годишен мъж от гр. София. С техническо средство е установено, че водачът на автомобила шофира с наличие на 1,62 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

3.     Полицейски служители на РУ-Сандански работят по получено съобщение от 86-годишен жител на гр. Сандански, че в следобедните часове на 31.10.2023 г. е получил телефонно обаждане от непознато за него лице, което го въвело в заблуждение, че негова родственица е счупила крака си и се нуждае от операция за поставяне на златни пирони, за което е необходима парична сума. На потърпевшия е нанесена имотна щета на приблизителна стойност около 18 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

4.     На 31.10.2023 г. в 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за това, че за времето от 18:00 часа до 23:30 часа на същата дата е извършена кражба на лек автомобил “Рено Меган” с намиращи се в него стоки за бита /спални комплекти, пердета, покривала за спалня и олекотени завивки/, паркиран на паркинг в района на ул. “Освобождение” в гр. Благоевград. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.

5.     През вчерашния ден на тел. 112, от жител на гр. Петрич е съобщено за извършена кражба на два акумулатора за фотоволтаична централа и плазмен телевизор от сграда, находяща се в местността “Айдарски дъб”, землище на гр. Петрич. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

6.     На 31.10.2023 г. около 18:50 часа на кръстовище между бул. “Европа” и подхода към АМ “Струма”, лек автомобил “Тойота Авенсис” с 38-годишен водач от гр. Петрич, завивайки на ляво към АМ “Струма” е навлязъл в лентата за насрещно движение и отнемайки предимството на лек автомобил “Киа Спортидж” с 44-годишен водач от гр. Сандански е реализирал ПТП. С натъртвания в областта на гърдите е пострадал водачът на лекия автомобил “Тойота”, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. На двамата водачи са на правени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

 

За периода от 08:00 часа на 31.10.2023 г. до 08:00 часа на 01.11.2023 г. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са  регистрирани 2  сигнала за произшествия.

Ликвидирани са 0 пожара.

С преки материални щети 0 пожара.

Без нанесени материални щети са възникнали 2 пожара.

Извършени са 0 спасителни дейности.

Лъжливи повиквания 0.

При пожарите е пострадал 0  гражданин.

Добавете Вашия коментар

TOP