Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

10 Октомври 2023 | 10:04
0 коментара
Криминално
Благоевград
Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград
От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград са задържани непълнолетен младеж от гр. Петрич и 24-годишен мъж от гр. Симитли.

На 09.10.2023 г. в района на ул. „Цар Борис“ в гр. Петрич, непълнолетният младеж е проверен от полицейски служители на РУ-Петрич, като у него е намерено найлоново пакетче, съдържащо около 6,8 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Около 21:30 часа на същата дата в с. Черниче, общ. Симитли, е извършена проверка на 24-годишния мъж от гр. Симитли. У същия е открита около 3,50 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана. За случаите е уведомена компетентната прокуратура.

През вчерашния ден в 02 РУ-Благоевград е получен сигнал от жител на гр. Благоевград, че в периода от 18.06.2023 г. до 09.10.2023 г. му е нанесена щета на приблизителна стойност около 31 000 лева, след като е въведен в заблуждение, че дадени от него суми ще му бъдат върнати в по-голям размер. Със заповед за задържане до 24 часа, от работещите по случая полицейски служители е задържана 21-годишна благоевградчанка. Уведомена е РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 09.10.2023 г. около 19:55 часа на пътя между гр. Петрич и гр. Сандански в района на разклона за с. Старчево е станало ПТП, при което лек автомобил „Ситроен“ с 23-годишна водачка от с. Дрангово, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е блъснал 36-годишен мъж от гр. Петрич, който изскочил на пътното платно. Пешеходецът е загинал, а водачката на автомобила е пострадала с болки в гърба и кръста. Направените й проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 01:30 часа на 10.10.2023 г. в с. Огняново, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 21-годишен мъж от същото село. С техническо средство е установено, че водачът на автомобила шофира с наличие на 1,71 промила алкохол в издишания въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP